Προ των πυλών της επίσημης πτώχευσης η Advantage Capital

Ένα χρόνο μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value, ο βασικός της μέτοχος η Advantage Capital, αντιμετωπίζει την προοπτική της επίσημης πτώχευσης, μετά την αίτηση διάλυσης που κατέθεσε η τράπεζα Πειραιώς. 

Η αίτηση κατατέθηκε από την Arab Bank που έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο της Πειραιώς για οφειλές που μαζί με τους τόκους και τα έξοδα ανέρχονται στο 1,3 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε μετά την παροχή διευκολύνσεων προς συνδεδεμένες εταιρείες της Advantage Capital.

Με βάση προηγούμενη δικαστική απόφαση τον Ιανουάριο του 2010 οι εταιρείες Advantage Capital και η MarkeTrends Financial Planning, έπρεπε να είχαν καταβάλει την πρώτη δόση της οφειλής τους έως τις 4 Ιουνίου 2010, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους. 

Η υπόθεση οδηγήθηκε έτσι στη Δικαιοσύνη με την κατάθεση τον Οκτώβριο του 2010 αίτηση διάλυσης της εταιρείας με το αιτιολογικό, σύμφωνα με το σκεπτικό της τράπεζας Πειραιώς ότι, η Advantage Capital είναι αναξιόχρεη και ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις οφειλές της.

Να σημειωθεί ότι η Advantage Capital έχει διαγραφεί από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Κύπρου και δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις από τη χρήση του 2009, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ασάφεια σε σχέση με την οικονομική της κατάσταση.