Εντός της εβδομάδας η ΑΜΚ 15,4 εκατ. ευρώ από τη Μινέττα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειες Μινέττα με την καταβολή του ποσού και την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, που παρακολουθεί στενά το θέμα. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η αύξηση θα φτάσει τα 15,4 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί κατά 12 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Θεοχαράκη, ενώ στα 3,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται ότι θα φτάσει η συμμετοχή της οικογένειας Μινέττα. Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η συμμετοχή της οικογένειας Θεοχαράκη, που σήμερα ελέγχει το 25% της εταιρείας, αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 60% με παράλληλη διεύρυνση της εκπροσώπησής της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και ανάλογα να μειωθεί η συμμετοχή της οικογένειας Μινέττα που ασκεί και τη διοίκηση. 

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του ελέγχου που πραγματοποιεί η νέα εποπτική αρχή στα αποθέματα του κλάδου και τη διαφορά που προέκυψε στην αποτίμηση των ακινήτων της εταιρείας, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης άλλες δύο ασφαλιστικές, για τις οποίες έχει ζητηθεί η άμεση αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. 

Τα ονόματα των δύο εταιρειών δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς τους έχει δοθεί προθεσμία τριών εβδομάδων για την κάλυψη του ελλείμματος που προέκυψε στα αποθέματά τους, αλλά σε κάθε περίπτωση η εποπτική αρχή διαμηνύει την αποφασιστικότητά της στο θέμα της εξυγίανσης του κλάδου, προειδοποιώντας ότι δεν θα δοθεί περίοδος χάριτος για όσες εταιρείες δεν θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το νόμο.