back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Ποδαρικό με αυτοκίνητο και ψιλά γράμματα ασφαλιστηρίων

Παράπονα από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για τις ασφαλιστικές φτάσανε στα αυτιά του Ανασφάλιστου κάτι πήρε και το μάτι του. Πήρε λοιπόν την απόφαση να κάνει ποδαρικό με το αυτοκίνητο.

Μεγάλη, άλλωστε αγορά το αυτοκίνητο. Δεν είναι να μην της δίνεις σημασία, κανείς δεν πρέπει να το κάνει αυτό, θα ήταν απερισκεψία και για τις ασφαλιστικές και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μέχρι εδώ όλοι μας συμφωνούμε και προχωράμε ενωμένοι.

- Advertisement -

Για να δούμε αν θα χωριστούμε παρακάτω. Ξεκινά λοιπόν ο Ανασφάλιστος να λέει τι άκουσε τις ημέρες που έκανε διακοπές. Ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων που πληρώνουν κάθε χρόνο πανάκριβα ασφαλιστήρια συμβόλαια για πανάκριβα αυτοκίνητα, συμβόλαια που οι απαλλαγές τους είναι στο μηδέν, δεν αποζημιώνονται κατόπιν ατυχήματος στο ακέραιο από τις ασφαλιστικές. Δηλαδή στοιχίζει ένα προφυλακτήρας 1000 ευρώ, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει για 700 ευρώ, κάτι δηλαδή σαν να είχε το συμβόλαιο απαλλαγές.

Ψάχνει να βρει στους όρους των συμβολαίων η ασφαλιστική διαμεσολάβηση για να εντοπίσει έναν τέτοιον όρο σε τέτοια ασφαλιστήρια και δυσκολεύεται. Που είναι αναρωτιέται στα ψιλά γράμματα που δεν διαβάζονται από κανέναν;

- Advertisement -

Την κάνουν την δουλειά τους, αυτά τα ψιλά γράμματα στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αποδομώντας λοιπόν τις σχέσεις και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ασφαλιστικές, επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν και ψάχνουμε να βρούμε γιατί είναι χαμηλή η ασφαλιστική διείσδυση στην Ελλάδα.

Ισχύει η παλαιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις των συμβολαίων ή οι ασφαλιστικές βρίσκουν πάτημα την παλαιότητα; Ο Ανασφάλιστος άκουσε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πολύ καλά και σκοπεύει να το ψάξει και με τις ασφαλιστικές.

Ένα, όμως είναι σίγουρο, ότι τα ψιλά γράμματα αν και ψιλά, είναι ικανότητα να χαλάσουν σχέσεις ετών. Γιατί εδώ που τα λέμε αν οι ασφαλισμένοι έχουν στα χέρια τους μία σχέση με μια ασφαλιστική που την θεωρούν εξιδανικευμένη γιατί τους καλύπτει από άκρη σε άκρη και δεν τους αφήνει κανένα κενό, και ξαφνικά αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των.. τότε άντε να το μαζέψεις και να ξαναδημιουργήσεις την σχέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ψάχνει να τα βρει με τις ασφαλιστικές

Μετά από δύο χρόνια σιωπής οι ιδιωτικές κλινικές δείχνουν ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να τα βρουν με τις ασφαλιστικές.

Γιατί οι τράπεζες «ξαναθυμούνται» τον ασφαλιστικό κλάδο

Έμπειρος τραπεζίτης, σχολιάζοντας την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζει με νόημα ότι «μετά από μια περίοδο δεκαπέντε

Η Επόμενη Μέρα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση διανύει περίοδο μετάβασης, με τις παραδοσιακές πρακτικές να δοκιμάζονται.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Α.Σαρρηγεωργίου: H ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

Η ασφαλιστική αγορά είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της, αλλά και αριθμοί.

Νικόλαος Βαγιάννης: Ο ρόλος των μεσίτη ασφαλίσεων καθίσταται πιο κρίσιμος από ποτέ

Η ασφαλιστική αγορά διέρχεται περίοδο έντονων μετασχηματισμών. Οι νέες προσδοκίες των ασφαλισμένων οδηγούν τις εξελίξεις.

Δήμητρα Λύχρου: Να ακουστούν οι φωνές των επαγγελματικών πρώτης γραμμής

Από το βήμα απηύθυνε χαιρετισμό η κα. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Το FunkSec δείχνει το μέλλον του μαζικού ψηφιακού εγκλήματος

Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν για νέα ομάδα ransomware, που συνδυάζει ΤΝ, χαμηλά λύτρα και πώληση κλεμμένων δεδομένων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Διαμεσολαβητές: Πώς να… εξασφαλιστείς όταν ασφαλιστείς

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια και την αξία της καθοδήγησης από πιστοποιημένους επαγγελματίες θέτει στο επίκεντρο η ΕΑΔΕ

ΤτΕ: Η εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου την επόμενη 3ετία

Στη χρηματοοικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών και στην προστασία των καταναλωτών επικεντρώνει τις δράσεις της η Τράπεζα της Ελλάδος