Επιστολή διαμαρτυρίας του ΠΣΑΣ για τους διαγραφέντες διαμεσολαβητές

Για τη διαγραφή των διαμεσολαβητών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διαμαρτύρεται ο ΠΣΑΣ αναφέροντας ότι
«με πρωτοφανή τρόπο, το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών και άλλα επαγγελματικά επιμελητήρια, διέγραψαν 1600 και πλέον ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με αιτιολογία την ασυνέπεια στην κατάθεση ασφαλιστηρίου επαγγελματικής αστικής ευθύνης.

Το γεγονός, μας εκπλήσσει και μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε έντονα, διότι,  στους διαγραφέντες άδικα και αναίτια συμπεριλαμβάνεται  μεγάλος αριθμός με τις παρακάτω περιπτώσεις:

• Είχαν καταθέσει έγκαιρα το ασφαλιστήριό τους, στο αρμόδιο τμήμα του επιμελητηρίου.
• Πριν την λήξη του ασφαλιστηρίου ενημερώθηκαν ότι διεγράφησαν λόγω μη ανανέωσης.
• Δεν είχαν λάβει ειδοποίηση λόγω αποστολής σε λανθασμένη διεύθυνση παρά την σωστή πληροφόρηση στοιχείων.
• Αρκετά επίσης και τα περιστατικά διαγραφής , στα οποία  η κατάθεση των σχετικών εγγράφων είχε πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Ασφαλιστή λόγω ομαδικής ασφάλισης.

Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μεγάλη σύγχυση και ερωτηματικά. Αναμφισβήτητα τα ποσοστά της  ανεργίας στην χώρα μας, δεν επιδέχονται άλλη αύξηση. Προς  αποφυγή περεταίρω προβλημάτων ζητούμε την ακύρωση της απόφασης αυτής, την παραχώρηση 3μηνης παράτασης προς όλους τους διαμεσολαβητές για την τακτοποίηση του ζητήματος.

Προτείνουμε επίσης όταν ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής καταθέτει το ασφαλιστήριο ή και άλλα δικαιολογητικά που απαιτούνται  να του δίδεται υποχρεωτικά αποδεικτικό παραλαβής (έστω αριθμός πρωτοκόλλου).
Επίσης να γίνεται ελαστικότερη η διαδικασία όταν κάποιος είναι ασφαλισμένος και  δικαιολογημένα δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα το αντίγραφο του ασφαλιστηρίου του.

Συνιστούμε  όλους τους συναδέλφους,  να προσπαθήσουν να είναι συνεπείς, να μην ξεχνούν αυτή την υποχρέωση και να ζητούν αποδεικτικό παράδοσης των εγγράφων τους».