Αισιόδοξες οι ασφαλιστικές εταιρείες στις Η.Π.Α. για νέες προσλήψεις

Περισσότερο αισιόδοξες, σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο, είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό χώρο όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Συγκεκριμένα το 44% των ερωτηθέντων εταιρειών αναφέρουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Το ποσοστό των εταιρειών που σκέφτονται να προβούν σε προσλήψεις είναι αυξημένο κατά 11,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό της μελέτης “Insurance Labor Market Study”, που έγινε πριν από έξι μήνες. 

Η τελευταία έρευνα, που κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, διαπίστωσε επίσης ότι το 44% των ερωτηθέντων αναμένουν να διατηρήσουν το μέγεθος του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, το 13% προβλέπει ότι θα προβεί σε μείωση προσωπικού (στην αντίστοιχη μελέτη του προηγούμενου εξαμήνου το ποσοστό αυτό ήταν 15%). 

Ως κύρια αιτία για την πρόσληψη νέου προσωπικού το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε την επέκταση των επιχειρήσεων, το 26% την επιδίωξη της αύξησης του όγκου εργασιών, το 23% ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό και το 15% ότι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών. 

Όσον αφορά αυτούς που προσανατολίζονται σε απολύσεις ως αιτία το 20% ανέφερε τον αυτοματισμό, το 16% το πλεονάζον προσωπικό, το 15% την αναδιοργάνωση της εταιρείας και το 14% δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τον όγκο εργασιών της.
Η μελέτη Ward-Jacobson περιέλαβε στο ερωτηματολόγια της 106 εταιρείες, το 82% τω οποίων δραστηριοποιείται στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και το 18% στους κλάδους ζωής και υγείας.