Οι πρώτες αλλαγές στην Εθνική Ασφαλιστική

Με την τοποθέτηση τεσσάρων στελεχών από τον όμιλο της Εθνικής τράπεζας και την κεντροποίηση των λειτουργικών της διαδικασιών για τους τομείς των προμηθειών, της διαχείρισης των ακινήτων, των τεχνικών έργων και των υπηρεσιών ασφαλείας επιδιώκει η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστική, τον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους. 

Για την εξυπηρέτηση της κεντροποίησης των τεσσάρων διαδικασιών, η διοίκηση της εταιρείας συνέστησε ειδική διεύθυνση υποστήριξης και ενοποίησης ομιλικών λειτουργιών με επικεφαλής την κα Ε. Ταλιούρη. Αντίστοιχα τα νέα στελέχη προερχόμενα από τον όμιλο καλύπτουν καίριες θέσεις στο νέο οργανόγραμμα, όπως τη διεύθυνση νομικών υπηρεσιών στην οποία τοποθετήθηκε ο κ. Κ. Λένης, τη διεύθυνση πληροφορικής στην οποία επικεφαλής τέθηκε ο κ. Β. Πουλιάσης και τη διεύθυνση εισπράξεων στην οποία τοποθετήθηκε ο κ. Α. Παπακωστάκης

Το νέο οργανωτικό σχήμα συμπληρώνεται με την πρόσληψη από την αγορά πέντε νέων στελεχών για τις θέσεις του γενικού διευθυντή, ασφαλίσεων αυτοκινήτων, bancassurance, αναλογιστικής διαχείρισης κινδύνων και αντασφαλίσεων και διαχείρισης επενδύσεων. Στις αντίστοιχες θέσεις έχουν τοποθετηθεί οι κ.κ. Στ. Κωνσταντάς, Σαμουήλ Αμά, Β. Αγγέλου και Ε. Λινάρδου, ενώ σε εκκρεμότητα μένει η κάλυψη της θέσης του διευθυντή πωλήσεων. 

Η αυστηρή περικοπή των εξόδων αποτελεί βασική κατεύθυνση της νέας διοίκησης και τον τόνο για την αναδιοργάνωση της εταιρείας είχε δώσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης στην πρόσφατη τοποθέτησή του προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους κατά την κοπή της πίτας της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι στην Εθνική Ασφαλιστική «έχουν μπει τα τελευταία χρόνια κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ περίπου» και στόχος είναι «οι κεφαλαιακές της απαιτήσεις από την Εθνική τράπεζα να είναι πλέον μικρότερες και αν είναι δυνατόν να εκμηδενιστούν». 

Ο στόχος της μείωσης του επιδιώκεται να επιτευχθεί με την απόδοση των ασφαλίστρων από το δίκτυο εντός διμήνου, αλλά και τη μείωση των προμηθειών προς τους πράκτορες από το 27% στο 23%, που τέθηκε σε εφαρμογή από την αρχή του νέου χρόνου.