Σημαντικές οικονομίες κλίμακας για την Εθνική Ασφαλιστική

Σημαντικές οικονομίες κλίμακας θα επιτευχθούν για την Εθνική Ασφαλιστική στα πλαίσια ενοποιήσεων λειτουργικών διαδικασιών που πραγματοποιούνται στην παρούσα φάση  σε ολόκληρο τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου να εξυπηρετήσει τις διαδικασίες αυτές συνέστησε  τη Διεύθυνση Υποστήριξης & Ενοποίησης Ομιλικών Λειτουργιών.

Η ενοποίηση των λειτουργιών της Εθνικής Ασφαλιστικής με αυτές της Εθνικής Τράπεζας αφορά σε 4 τομείς δραστηριότητας:

- Ο πρώτος είναι οι  προμήθειες οι οποίες εκτείνονται σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών όπως για παράδειγμα πάγιο μηχανικό εξοπλισμό, αναλώσιμα παντός είδους,  λειτουργικά συστήματα συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ.

- Ο δεύτερος τομέας αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της εταιρείας. Πέρα από τα ίδια ακίνητα και την αξιοποίησή τους επ’ ωφελεία της εταιρείας και του ομίλου, ο τομέας αυτός ασχολείται και με τους χώρους που ενοικιάζει η εταιρεία για να εξυπηρετήσει πάγιες και διαρκείς της ανάγκες και γενικότερα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με διαχείριση ακινήτων για τη λειτουργία της και την επαύξηση της περιουσίας της

- Τρίτος τομέας είναι τα τεχνικά έργα που αφορούν εσωτερικές εξωτερικές διαμορφώσεις συντηρήσεις κτιρίων  κλπ

- Τέταρτος τομέας είναι οι υπηρεσίες ασφαλείας της επιχείρησης

Είναι σαφές πως σε κάθε τομέα δραστηριότητας η ενοποίηση των λειτουργιών μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη για την Εταιρία και τον όμιλο συνολικότερα αφού μπορούν να επιτευχθούν καλύτερες τιμές, μπορούν να επιδιωχθούν καλύτερες συμφωνίες και φυσικά να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες τεχνογνωσίας του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου της χώρας

Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος έχει καταρτίσει πρότυπα που οι θυγατρικές του εταιρείες θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους πάνω στα πρότυπα αυτά.

Στην παρούσα φάση η Εθνική Ασφαλιστική καταγράφει ανάγκες και διαδικασίες για την παρακολούθηση των προτύπων αυτών και είναι έτοιμη να θέσει στόχους ιδιαίτερα φιλόδοξους για την εξοικονόμηση δαπανών σημαντικών για την απελευθέρωση πόρων σε άλλους λειτουργικούς τομείς.