Σε προσωρινό πρόεδρο καταφεύγουν οι ασφαλιστικές

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο σε ότι αφορά την ανάδειξη του νέου προέδρου της.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Κώτσαλος φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει από το ίδιο πόστο να συμμετέχει στα κοινά του κλάδου, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις.
Πρώτον ότι θα παραμείνει πρόεδρος για διάστημα μόνο έξι μηνών και δεύτερον ότι εξ αρχής θα υπάρξει δέσμευση από άλλο μέλος του Δ.Σ. ότι θα τον διαδεχθεί μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, βασικός υποψήφιος να διαδεχθεί το Γ. Κώτσαλο στην προεδρία της Ένωσης είναι ο Θ Κοκκάλας, αντιπρόεδρος σήμερα του Δ.Σ., ο οποίος ωστόσο φέρεται να μην έχει ακόμη δεσμευθεί για την προοπτική αυτή.
Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών της αγοράς για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ΕΑΕΕ βρίσκονται σε μερικό αδιέξοδο, ενώ σε ότι αφορά τον Γ. Κώτσαλο, ο λόγος για τον οποίο προσανατολίζεται να παραμείνει στην ηγεσία του φορέα για ακόμη έξι μήνες είναι προκειμένου να συνεχίσει τη διαβούλευση την οποία έχει ήδη αρχίσει με την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στον κλάδο.
Κατά την εκτίμησή του, έως τα μέσα του καλοκαιριού ο κύκλος αυτός των επαφών θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε τότε θα μπορεί να παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε.