Η διάσπαση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν συμφέρει

της Ελενας Ερμείδου

Με το δεξί ή με το αριστερό, το νέο έτος, σε λίγες ημέρες θα είναι κοντά μας. Ας ανοίξουμε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου των ευχών, να γράψουμε τις ευχές, να μην μας προλάβει ο χρόνος.

Ανοίγουμε λοιπόν και φτάνουμε στην πρώτη σελίδα του κεφαλαίου. Εξω από αυτήν, διαβάζουμε “Τι θα θέλατε να κάνετε το 2021“.  Είθισται στις μεγάλες γιορτές, όπως είναι ο εορτασμός του νέου έτους, να εκφράζουμε και να μεταφέρουμε μεγάλες επιθυμίες, ενίοτε και ίδιες. Νας σας πω την άποψη μου, οι μεγάλες επιθυμίες εκφράζονται για να καλυφθούν πρόσκαιρα οι μεγάλες αδυναμίες και τα μεγάλα κενά. Οι πολύ μεγάλες επιθυμίες φέρνουν και πολύ μεγάλες φτώχειες, ας μην λησμονούμε. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι μεγάλο αν δεν έχεις κάνει κάτι μικρό.

Θα πρότεινα, λοιπόν να γεμίσουμε τις πρώτες αράδες του πρώτου κεφαλαίου μας, μαζί με πολλές ευχές για ΕΝΟΤΗΤΑ. Λείπει η ενότητα από το κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Δεν έχουμε ανοίξει το κατάλληλο κεφάλαιο για να εξετάσουμε γιατί, αυτό σε άλλη στιγμή, όμως διαβάζω ότι η ” ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΕΑΕ ομόφωνα ενέκρινε και απεφάσισε την αποχώρηση από την ΠΟΑΔ”.

Η στήλη δεν δικάζει ούτε είναι αυτός ο ρόλος της για αυτό υπάρχουν μέσα. Παρατηρεί, ωστόσο γυρνώντας δεξιά, αριστερά ότι οι πρακτικές διχασμού καλά κρατούν. Ποιον συμφέρει σήμερα η διάσπαση της ενότητας της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης; Ας δούμε πριν σχολιάσουμε κάτι άλλο, τι έχει ο κλάδος καταφέρει ενωμένος και τι έχει χάσει διχασμένος. Οποιος ευνοεί τον διχασμό οδηγεί τον κόσμο στην φτώχεια και στην στασιμότητα. Οποιος ενισχύει την ενότητα στον πλούτο και στην κινητικότητα. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει ανάγκη να κινείται, να δουλεύει να στηρίζει τον κόσμο με το έργο της.

Τις υπόλοιπες αράδες του κεφαλαίου των ευχών θα πρότεινα να τις γεμίσουμε με ευχές που έχουν να κάνουν την ικανότητα εντοπισμού ΤΑΛΕΝΤΩΝ και ιδιοφυϊών ανθρώπων. Το ταλέντο είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την ανάπτυξη του κλάδου.  Εγραψε ο Γερμανός Φιλόσοφος Αρθρουρ Σοπενχάρουερ: “Το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει”. Ο κλάδος χρειάζεται τις δύο αυτές προσωπικότητες. Ξέρουμε ότι μπορεί να πετύχουν πολλά.  Οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ είναι επίσης σημαντικές το Α και Ω, οι ταλαντούχοι και οι ευφυείς άνθρωποι έχουν και αυτή την ικανότητα.

Τις τελευταίες αράδες του κεφαλαίου να τις γεμίσουμε με ευχές που έχουν να κάνουν με την ΓΝΩΣΗ και ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Μιλάμε συνεχώς για γνώση, ενημέρωση, εκπαίδευση στον κλάδο, λίγοι όμως είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα της γνώσης. Γνώση και εμπειρία πάνε μαζί στον κλάδο. Υπάρχουν φορές που ο κλάδος καλείται να πάρει αποφάσεις με βάση την εμπειρία, υπάρχουν φορές που η γνώση είναι περίσσια.  Εγραψε ο Werner Heisenbergoι μαθηματικοί τύποι δεν είναι απεικόνιση της φύσης, αλλά μάλλον της γνώσης που έχουμε για τη φύση”. To έχουμε επισημάνει παλαιότερα από αυτή την στήλη.

Μας έμεινε η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ. Την απαιτούμε από τους άλλους, μας την απαιτούν οι άλλοι. Εδώ να σας ευχηθώ εγώ, σε άπαντες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, Κάθε τι μεγάλο απαιτεί προσαρμογή, κάθε επιτυχία σας οφείλεται τόσο στην ικανότητα σας να προσαρμοστείτε όσο και στην ικανότητα σας να διαφυλάξατε τα χαρακτηριστικά σας. Να μην ευχηθώ λοιπόν προσαρμογή με σκοπό να ταιριάξουμε στις επιθυμίες των άλλων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*