Κακόβουλο λογισμικό μπήκε στα συστήματα της Microsoft

της Ελενας Ερμείδου

Τίποτα πλέον όπως μας δείχνουν τα συμβάντα δεν είναι ασφαλές. Οι χάκερς εκτοξεύουν απειλές κατά μέτωπο, ακόμα και προς τα πιο ισχυρά κάστρα, ακόμα και αν αυτά τα ισχυρά κάστρα βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά τους, αρκεί ένα κλίκ για το ραντεβού με τους χάκερς.

Κακόβουλο λογισμικό βρέθηκε στα συστήματα της Microsoft. To κακόβουλο λογισμικό στο οποίο η ίδια η Microsoft αναφέρθηκε εντοπίστηκε σε μία μαζική εκστρατεία που σχεδιάζονταν κατά του χάκινγκ.  Κατά τις πληροφορίες που αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters οι χάκερς διείσδυσαν στις προσφορές cloud της Microsoft, αποφεύγοντας να χτυπήσουν τις εταιρικές υποδομές. Σύμφωνα με την Microsoft οι χάκερς χρησιμοποίησαν πολλαπλές μεθόδους για να εισβάλλουν στην περιοχή.

Ούτε το cloud είναι ασφαλές, ούτε οι ίδιες οι εταιρείες που διαθέτουν ‘ατράνταχτα’ συστήματα ασφαλείας. Το ερώτημα δεν είναι το εάν με χτυπήσουν αλλά το πότε, πώς, και σε πιο σημείο. To γεγονός ότι οι χάκερς έφτασαν στις πύλες της Microsoft θα πρέπει να προβληματίσει το τρόπο που επιχειρείται σήμερα να γίνονται οι πωλήσεις. Λόγω της προχειρότητας των συστημάτων και των σχεδιασμών ‘το click away’, τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής στο IW.gr ‘θα ανοίξει την πόρτα σε πολύ περισσότερους χάκερς αυξάνοντας τους κινδύνους’.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*