Υπερδιπλασιασμό στα κέρδη της πέτυχε η INTERLIFE το 2010

Αύξηση κατά 260% παρουσίασαν τα κέρδη της Interlife τη χρονιά που πέρασε, σηματοδοτώντας τη ραγδαία άνοδο σε όλα τα μεγέθη της εταιρείας, η οποία φέτοςψσυμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

«Το 2010, ήταν για την Interlife μια χρονιά εξαιρετικών επιδόσεων»,  σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Βοτσαρίδης, υπογραμμίζοντας την δικαίωση των προσπαθειών της Διοίκησης, την τελευταία τριετία, να ανταπεξέλθει η Interlife στην πρόκληση των σημαντικών θεσμικών αλλαγών στο χώρο των Ασφαλειών, αλλά και στη δίνη της ισχυρότερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης.

«Από το «τσουνάμι» αυτό των εξελίξεων των τελευταίων ετών, η Interlife, όχι μόνον επιβίωσε, αλλά βγήκε και πολύ ισχυρότερη, συμπεριλαμβανόμενη, σήμερα, μεταξύ των 20 πρώτων ασφαλιστικών εταιρειών και κατέχοντας μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της Φερεγγυότητας (δείκτης αποθεματοποίησης)» υπογράμμισε ο κ. Βοτσαρίδης.

Πιο αναλυτικά, το 2010 ο Τζίρος της εταιρείας έφτασε τα 50,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 3,4%) και τα Ίδια Κεφάλαια τα 20,14 εκατ. ευρώ (αύξηση 24,96%). Το Ενεργητικό έφτασε τα 89,77 εκατ. (αύξηση 18,90%), οι Επενδύσεις τα 64,7 εκατ. (αύξηση 34%) και τα Κέρδη Προ Φόρων τα 7,67 εκατ. (αύξηση 250%). Τέλος τα Αξιόγραφα έφτασαν τα 43,88 εκατ. (αύξηση 52.75%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει από πέρυσι στην καθιέρωση συμμετοχικού management και στη θέσπιση Τεχνικού Συμβουλίου, προσαρμοζόμενη στους κανόνες ευελιξίας που απαιτεί η Εταιρική διαχείριση.
Το νέο τριετές business plan της Εταιρίας (2011-2013) στοχεύει στον υπερδιπλασιασμό των Ιδίων Κεφαλαίων, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στο 68% του συνολικού Κύκλου Εργασιών, ενώ οι Επενδύσεις θα φτάσουν το 138% του Κύκλου Εργασιών και στο 133% των Αποθεμάτων.

Στους γενικότερους στόχους της τριετίας, πρωτεύουσα θέση κατέχει η διατήρηση της υψηλής ρευστότητας και της υψηλής φερεγγυότητας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου μεσιτών, πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων, η προώθηση νέων, καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων και κυρίως η συνέχιση της συνετούς διαχείρισης της εταιρείας με ελαχιστοποίηση των κινδύνων.