Ένας «έρχεται» πέντε «φεύγουν» στο δημόσιο

Στη διατήρηση της υφιστάμενης αναλογίας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις από το Δημόσιο, κατέληξαν ο υπουργός Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι της τρόικας, διαψεύδοντας τις φήμες ότι η τρόικα θα πίεζε να υπάρξει μία πρόσληψη ανά επτά αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα το 2011 θα προσληφθούν περίπου 10.500 νέοι υπάλληλοι, στους οποίους θα περιλαμβάνονται οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης. Πάντως, μέχρι τώρα όπως δήλωσε ο υπουργός δεν υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα για προσλήψεις από τους φορείς του δημοσίου.

Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε πως θα εφαρμοστεί σύντομα και θα άρει τις αδικίες που υπάρχουν όπως τα «παράλογα» επιδόματα. 

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε την τρόικα για τη βάση δεδομένων που θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που κατέχουν, αλλά και για την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ για αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων από 37,5 ώρες εβδομαδιαίως σε 40, όπως και για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και απογευματινές ώρες, υπενθυμίζοντας ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί με διακεκομμένο ωράριο.