Απαραίτητη η ασφάλιση συνεδρίων και εκδηλώσεων

Οι ασφαλίσεις Συνεδρίων, Εκθέσεων και Εκδηλώσεων είναι ένας ασφαλιστικός κίνδυνος με πολλές ιδιαιτερότητες αλλά, κυρίως, απαιτεί μεγάλη εμπειρία, σωστό underwriting και ταχύτητα στην αξιολόγηση του κινδύνου.

Γενικά, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτού του είδους τις ασφαλίσεις τον πρώτο λόγο έχει η ταχύτητα και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων μερών  (συμβαλλόμενος, διαμεσολαβητής, ασφαλιστής), ώστε να αξιολογηθεί σωστά ο κίνδυνος.

Στις ασφαλίσεις συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων κοινό χαρακτηριστικό είναι η συνάθροιση κόσμου με συνέπεια τη συσσώρευση ασφαλιστικών κινδύνων. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ότι όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κοινού ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης είναι αυξημένος. Επομένως, δε θα πρέπει να λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.   

Επιπλέον, οι οικονομικές ζημίες από την ακύρωση κάποιου γεγονότος έχουν δυσάρεστες συνέπειες τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα του διοργανωτή, αλλά πολλές φορές και στη φήμη του, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον.