Ιδρύει θυγατρική τράπεζα στη Ρωσία η Eurobank EFG Κύπρου

Ο Όμιλος της Eurobank, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής τράπεζας της Eurobank EFG Κύπρου στην Ρωσία, με στόχο παρουσία σε πρώτη φάση σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, όπως ανακοίνωσε από την Λευκωσία ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Καραμούζης. Η δραστηριοποίηση του Ομίλου της Eurobank στην Ρωσία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στους επόμενους 18 μήνες λόγω του χρόνου που απαιτείται για την έγκριση και λήψη των σχετικών αδειών από τις αρμόδιες αρχές της χώρας. 

Επίσης, μέσω της Eurobank EFG Κύπρου, η Eurobank, προχωρεί σε περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στο Λονδίνο, λαμβάνοντας την σημαντική προοπτική που υπάρχει για ανάπτυξη τραπεζικών εργασιών λόγω της πολυπληθούς παρουσίας Κυπρίων αλλά και Ελλήνων στην Μ.Βρετανία που ξεπερνούν αριθμητικά τους 200.000. Τραπεζική μεγάλων ιδιωτών πελατών (private banking) καθώς και τραπεζική επιχειρήσεων (corporate banking) περιλαμβάνονται μεταξύ των τομέων που θα δώσει έμφαση στο Λονδίνο ο όμιλος Eurobank. 

Η Κύπρος επιλέχθηκε επίσης από τον όμιλο της Eurobank προκειμένου να συντονισθούν οι προσπάθειες του ομίλου για ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων μεταξύ των τραπεζών και θυγατρικών εταιριών του ομίλου στις χώρες όπου διαθέτει παρουσία. 
    
Τα στελέχη της Eurobank, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για την παρουσία του Ομίλου στην Κύπρο μέσω της Eurobank EFG Κύπρου καθώς μετά 3 μόλις χρόνια παρουσίας κατάφερε το 2010 να έχει καθαρά κέρδη πάνω από 30 εκατ. ευρώ και να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Μεγαλόνησο τόσο από πλευράς δανείων όσο και καταθέσεων. Αναφέρθηκαν επίσης στο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει καταφέρει και αναπτυχθεί στην Κύπρο με τις πρωτοβουλίες της πολιτείας, που διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με ταχείς ρυθμούς.

Όπως επισήμαναν στελέχη της Eurobank Κύπρου, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει κατορθώσει να προσελκύσει την προσοχή αλλά και την εμπιστοσύνη μεγάλων ξένων αγορών, όπως της Ρωσίας, Ουκρανίας ακόμη και της Ινδίας με αποτέλεσμα να έχουν εισρεύσει καταθέσεις που ξεπερνούν τα 25 δισ.ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος πολλές επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως τον αραβικό κόσμο αλλά και από την Κίνα επιλέγουν την Κύπρο προκειμένου να δραστηριοποιηθούν αλλά και ως πύλη εισόδου σε άλλες αγορές.