Τέρμα στη σπατάλη με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση,  που συζητήθηκε εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη υπό την πρωθυπουργό και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1/1/12, εξοικονομώντας περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το δημόσιο τομέα . 

Η κυβέρνηση, που έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του έργου, αυτό της πιλοτικής εφαρμογής στον ΟΑΕΕ, φαίνεται πως προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες σχετικά με τη διαχείριση του έργου. 

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν άλλα δύο στάδια, η ένταξη στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των ΙΚΑ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ, που υπολογίζεται ότι θα πραγαματοποιηθεί το Μάιο, και η τρίτη φάση κατά την οποία το εν λόγω σύστημα θα ενταχθεί στα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές, τα αγροτικά ιατρεία, τις παραϊατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.