Μονιμοποιούνται οι γιατροί στις ΜΕΘ

Την προκήρυξη νέων θέσεων προκειμένουν όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να γίνουν αορίστου χρόνου, μετά από τη κρίση, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους δοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.Ο ίδιος έκανε λόγο για αναγνώριση του σπουδαίου έργου και για αδήριτη ανάγκη στελέχωσης των νέων ΜΕΘ.

Για την αντοχή του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το έργο τους.

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα έχουμε αναπτυγμένες ΜΕΘ 1.242. Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 εργαζόμενοι, σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 100.000. Και βέβαια πριν την πανδημία -για την ακρίβεια το 2018- δαπανήσαμε για την Υγεία 3,8 δισεκατομμύρια περίπου, και το 2020 έχουμε δαπανήσει 4,8 δισεκατομμύρια», όπως εξήγησσε.

Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, όταν θα υπάρχει μεγαλύτερος όγκος επιδημιολογικών δεδομένων. Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ήδη έχουμε τις «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων» και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της μεγάλης υγειονομικής κρίσης.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*