Συμφωνία Κυρίων ύψους 7,2 δισ. για την εξαγορά της RSA

της Ελενας Ερμείδου

Μέγα deal ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων λιρών τοις μετρητοίς επετεύχθη για την εξαγορά της 300 ετών Βρετανικής Ασφαλιστικής στον δείκτη FTSE, RSA.

Η Λονδρέζικη RSA αποδέχτηκε πρόταση για την εξαγορά της, αντί του ποσού των 7,2 δισεκατομμυρίων λιρών τοις μετρητοίς από τον Καναδό ασφαλιστή Intact Financial Corporation και τον Σκανδιναβό Tryg.

Κατά τους όρους της συναλλαγής, η Tryg θα πληρώσει 4,2 δισεκατομμύρια λίρες και θα αναλάβει τις σουηδικές και νορβηγικές επιχειρήσεις της RSA και η Intact θα πληρώσει 3 δισεκατομμύρια λίρες για την αγορά καναδικών, βρετανικών και ιρλανδικών και διεθνών δραστηριοτήτων της RSA.

Οι μέτοχοι της RSA θα λάβουν ένα ενδιάμεσο μέρισμα 8 πένες ανά μετοχή, συνολικής αξίας περίπου 82 εκατομμυρίων στερλινών.

Στην RSA στην οποία την ηγεσία την έχει από το 2014, ο Stephen Hester (πρώην σύμβουλος της RBS) εργάζονται σήμερα 12.400 άτομα.

Ο S. Hester ενίσχυσε τον ισολογισμό με έκδοση δικαιωμάτων 773 εκατoμμύρια στερλινών πουλώντας ορισμένες από τις διεθνείς επιχειρήσεις της RSA.

Η Tryg είναι μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στη Σκανδιναβία, με επιχειρησιακές δραστηριότητες στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*