352,2 εκατ. ευρώ κατέβαλε το 2010 η Interamerican σε αποζημιώσεις

Η Interamerican, ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τη βασική στρατηγική κατεύθυνση του μητρικού ομίλου EUREKO που έχει ως σημείο αναφοράς την αξιοπιστία, εστιάζει σταθερά στην έγκαιρη και δίκαια αποζημίωση των ασφαλισμένων της. Κατά το 2010, η εταιρεία κατέβαλε συνολικά 352,2 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις, έχοντας βελτιώσει σημαντικά τον χρόνο διεκπεραίωσης αναλόγων υποχρεώσεων μέσα από τις δεσμεύσεις και το σύστημα ελέγχου της ανταπόκρισης των επιμέρους κλάδων της (Service Level Agreements) που έχει θέσει σε εφαρμογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Interamerican έχει πληρώσει στους πελάτες της από το 2000 έως και το 2010 (ενδεκαετία) συνολικά 2,5 δισ. ευρώ.

Η συνέπεια της εταιρείας επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα έρευνας ικανοποίησης πελατών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με το ποσοστό των ικανοποιημένων και πολύ ικανοποιημένων πελατών της να παραμένει σταθερό περί το 75% κατά την τελευταία τριετία, αρκετά πιο πάνω από τον αντίστοιχο μέσο δείκτη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Ειδικότερα, κατά το 2010 στον κλάδο Ζωής καλύφθηκαν 61.796 περιπτώσεις αποζημιώσεων με ποσόν που έφθασε τα 169,43 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι καταβλήθηκαν για λήξεις συμβολαίων, όπου συμπεριλαμβάνονται και συντάξεις, 53,72 εκατ.

Στο ατομικό ασφαλιστικό σκέλος του τομέα Υγείας και σε σύνολο 183.476 περιπτώσεων καταβλήθηκαν 72,78 εκατ. ευρώ. Από το ποσόν αυτό, 41,16 εκατ. αντιστοιχούν σε νοσοκομειακά προγράμματα και επιδόματα ασθενειών και 31,62 εκατ. σε καλύψεις Medisystem (επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσήλεια σε νοσοκομειακά). Σημαντική ήταν η κίνηση των δύο πολυϊατρείων της εταιρείας, της Αθηναϊκής Κλινικής και του Medifirst, που υποδέχονται κυρίως ασφαλισμένους του Medisystem, στα οποία καταγράφηκαν 46.769 επισκέψεις.

Στις Γενικές Ασφάλειες η Interamerican πλήρωσε αποζημιώσεις 82,84 εκατ. ευρώ σε σύνολο 84.606 περιπτώσεων. Ειδικότερα, ο κλάδος αυτοκινήτου είχε το μεγαλύτερο μερίδιο με 74,24 εκατ., περιορίζοντας στο ελάχιστο την παραπομπή υποθέσεων στα δικαστήρια (μόλις 3%). Κατά το 2010 η Interamerican διακανόνισε το 71% των ζημιών που αναγγέλθηκαν, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο του μέσου όρου της αγοράς (περίπου 65%). Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά αναγγέλθηκαν στην εταιρεία 62 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με 68 θύματα, έναντι 72 το 2009.

Η ανάπτυξη του κλάδου των Ομαδικών Ασφαλειών της Interamerican, που αφορά σε συμβόλαια ζωής – συνταξιοδοτικά, υγείας τύπου Medisystem και ζημιών, είχε αντίκρισμα αποζημιώσεων 27,15 εκατ. ευρώ σε 50.407 περιπτώσεις.

Ο Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, αναφερόμενος στις καταβληθείσες αποζημιώσεις τόνισε: «Η συνεχής βελτίωση των λειτουργιών της εταιρείας σε ζητήματα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της, η απλοποίηση των διαδικασιών και η απόλυτη αντικειμενικότητα στις αποζημιώσεις αντανακλούν την εφαρμογή της εταιρικής στρατηγικής για μια ολοκληρωμένα υπεύθυνη στάση έναντι του καταναλωτή».