H Zurich έγραψε ανάπτυξη λόγω αλλαγών στα τιμολόγια

της Ελενας Ερμείδου

Αύξηση 3% στα μεικτά ασφάλιστρα του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων ανακοίνωσε η Global insurer Zurich κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2020 στα 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι απαιτήσεις από τον Covid-19 παρέμειναν σταθερές στα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Η Global insurer Zurich στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων σημείωσε ανάπτυξη 9% στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, και Αφρικής  και 4% ανάπτυξη στην Βόρεια Αμερική, η οποία ανάπτυξη κατά κάποιο τρόπο αντισταθμίστηκε από την πτώση που σημειώθηκε από έτος σε έτος στην περιοχή της Απω Ανατολής και Ειρηνικού και την Λατινική Αμερική.

Η ασφαλιστική της Ζυρίχης αποδίδει την ανάπτυξη στα υψηλότερα ασφαλιστικά τιμολόγια καθώς αύξησε τις τιμές των ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που καλύπτει. Στην Βόρεια Αμερική, Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική τα εμπορικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 18% και 15% αντίστοιχα κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2020.

Στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου η Zurich ανακοίνωσε απαιτήσεις έναντι του Covid-19 450 εκατομμύρια, ποσό που παρέμεινε το ίδιο μέχρι σήμερα.

Προσθέτως ο κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων επλήγη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020  από τα καταστροφικά φαινόμενα και την περίοδο των τυφώνων στον Ατλαντικό, αλλά και από τα καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στην Βόρεια Αμερική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Στον κλάδο Ζωής τα ετήσια ασφάλιστρα σημείωσαν πτώση 19% σε ετήσια βάση στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Ελβετίας και έχουν να κάνουν με την πανδημία, καθώς επίσης και από καθοδικά σπιράλ σε ορισμένες αγορές.