Υποψηφιότητες για τις εκλογές της Ένωσης

Ξεκίνησαν οι προεκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΕΕ, που θα προκύψει από την Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση του κλάδου στις 22 Φεβρουαρίου. Η Ένωση έχει ήδη αποστείλει στα μέλη της όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και όσοι θα θελήσουν να διεκδικήσουν μία θέση στο συμβούλιο θα πρέπει να υποβάλλουν υποψηφιότητα το αργότερο πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή μέχρι και την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 4.00 το απόγευμα.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου. Στην ατζέντα της Συνέλευσης έχουν περιληφθεί τα εξής θέματα:
 
-          Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
-          Ορισμός Προέδρου και δύο ψηφολεκτών της Εφορευτικής Επιτροπής.
-          Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
-          Υποβολή απολογισμού οικονομικής διαχείρισης 1.1.2010 μέχρι 31.12.10.
-          Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 1.1.2011 μέχρι 31.12.2011.
-          Τροποποίηση του Καταστατικού της Ε.Α.Ε.Ε..
 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δεκαεννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 5 αναπληρωματικών μελών, όπως και για την εκλογή της νέας τριμελούς Πειθαρχικής Επιτροπής και 3 αναπληρωματικών μελών της.
 
Σε σχετική επιστολή της Ένωσης επισημαίνεται ότι λόγω της αλλαγής του καταστατικού της απαιτείται αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία στη Συνέλευση. «Συγκεκριμένα για να υπάρχει απαρτία στη Συνέλευση πρέπει να εκπροσωπούνται ή να αντιπροσωπεύονται τουλάχιστον τα μισά συν ένα από τα Μέλη που συγκεντρώνουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των ψήφων και για την έγκριση των τροποποιήσεων απαιτείται πλειοψηφία των τριών τετάρτων των ψήφων των παρόντων Μελών» αναφέρεται στην ίδια επιστολή.
 
Στο μεταξύ, μετά το τέλος των αρχαιρεσιών, η Ένωση έχει προγραμματίσει ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η οικονομική κρίση καταλύτης αλλαγών για την Ελλάδα – Ευκαιρίες και προοπτικές για την ιδιωτική ασφάλιση». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του φορέα, Γιώργος Κώτσαλος, ενώ η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον αν στην εκδήλωση θα παραστεί ο Διοικητής της Τ.τ.Ε., όπως και ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην εκδήλωση, καθότι η ανοικτή συζήτηση που ακολουθεί των αρχαιρεσιών δίνει κάθε χρόνο την «ευκαιρία» στην κυβέρνηση δια εκπροσώπου της –ενός πρωτοκλασάτου υπουργού και ενίοτε του Πρωθυπουργού- να περνά τα δικά της μηνύματα προς την ασφαλιστική αγορά.
 
Όλοι μάλιστα γνωρίζουν ότι ειδικά αυτή την περίοδο τα ανοικτά θέματα του κλάδου είναι και πολλά και σημαντικά, με βασικότερα, την εξυγίανσή του, την εφαρμογή της Solvency II, τις συντάξεις, όπως και τη διαφάνεια στις συναλλαγές.