Στα ενδότερα του Χ.Α

Εάν η άδεια του ΟΠΑΠ ως αποκλειστικού παρόχου τυχερών νόμιμων παιχνιδιών στην Ελλάδα γίνει αορίστου χρόνου (τώρα προβλέπεται η λήξη της το 2020), η αποτίμησή του θα αυξηθεί κατά 6,25 φορές, λέει η αμερικανική Fernbank Partners LLC. Σε αυτήν την περίπτωση το 34% του κράτους στον ΟΠΑΠ θα αξίζει 8,5 δισ., αντί για 1,4 δισ. σήμερα.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν αργά ή γρήγορα μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση, όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil.

Διαψεύδει η Σελόντα τα περί συμμαχίας με τον Νηρέα, η οποία με δική της ανακοίνωση τονίζει ότι εξετάζει την πιθανότητα συμμαχίας με διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η συγκέντρωση του κλάδου θα ήταν θετική κάτω από διάφορες προϋποθέσεις.

Το ρόλο του Βασικού Διαπραγματευτή στις διεθνείς αγορές ανέθεσε στην Eurobank και στην Εθνική, το European Financial Stability Facility. Το EFSF μπορεί να εκδίδει ομόλογα με την εγγύηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης μέχρι του ποσού των 440 δισ. ευρώ για τη κάλυψη των δανειακών αναγκών των χωρών της Ευρωζώνης.

Στις 26 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί της προτεινόμενης συγχώνευσης της “Olympic Air” με την “Aegean Airlines”. Μάλλον αρνητική η απόφαση.