Το νέο απόκτημα της ΑΧΑ που αποδίδει εν μέσω κορωνοϊού

της Ελενας Ερμείδου

H AXA Investment Managers – Real Assets (AXA IM – Real Assets) κα οι Greystar Real Estate Partners (Greystar), και CBRE Global Investors (CBRE GI), απέκτησαν τέσσερα περιουσιακά στοιχεία: Τις φοιτητικές εστίες στην Ισπανία που βρίσκονται στην Μαδρίτη, Βαλένθια και Μάλαγα.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει 1.100 κρεβάτια και αγοράστηκε από το κοινοπρακτικό σχήμα Urbania – Invesco Real Estate από μια πλατφόρμα που στην ανήκει κατά πλειοψηφία στην AXA IM – Real Assets και την CBRE Global Investment Partners, και οι δύο ενεργούν για λογαριασμό πελατών των πελατών τους, παράλληλα με την Greystar.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα συναλλαγές στον τομέα της φοιτητικής στέγασης στην Ισπανία. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της πλατφόρμας στο τομέα της φοιτητικής στέγασης μέχρι πριν ολοκληρωθεί η εν λόγω συναλλαγή ήταν 9.400 κλίνες τω αριθμώ σε 37 μονάδες.

Τα δωμάτια είναι διαφόρων τύπων και καλύπτουν για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των φοιτητών. Μερικά εξ αυτών διαθέτουν κλιματισμό, συνδέσεις στο διαδίκτυο, πλήρη εξοπλισμό,. Οι μονάδες διαθέτουν υπηρεσίες επί 24ώρου βάσεως, όπως γυμναστήρια πλήρως εξοπλισμένα, χώρους μελέτης, χώρους πλυντηρίων ενώ μερικές από τις μονάδες διαθέτουν εξωτερικές υποδομές για κολύμβηση.

Η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της πλατφόρμας ως ο κορυφαίος ιδιοκτήτης φοιτητικών καταλυμάτων στην Ισπανία. Η αποδόσεις της συγκεκριμένης επενδυτικής κατηγορίας εν μέσω πανδημίας είναι αποδίδουν προσελκύοντας ισχυρές ροές στο εισόδημα.

Μία ακόμα ευκαιρία που έχει εντοπίσει η ΑΧΑ είναι το γεγονός πως η Ισπανική αγορά φοιτητικών καταλυμάτων είναι υπερβολικά κατακερματισμένη και ανεπαρκής, με τάσεις ενοποίησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*