ΠΟΑΠ: «Αυθαίρετος ο περιορισμός των εκπροσώπων του κλάδου στο ΔΣ του ΕΕΑ»

Με επιστολή της προς τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου η ΠΟΑΠ διαμαρτύρεται σχετικά την ένταξη του κλάδου στην παροχή Υπηρεσιών και χαρακτηρίζει αυθαίρετο τον περιορισμό των αντιπροσώπων των διαμεσολαβούντων στο ΔΣ τουΕΕΑ.

Η επιστολή προς τη Διοικητική Επιτροπή είναι η ακόλουθη:

«Το ΔΣ της ΠΟΑΠ, πληροφορήθηκε από τον κλαδικό ηλεκτρονικό τύπο, ότι η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, εισηγήθηκε, στον Υφυπουργό, κ Ντίνο Ρόβλια, και προκάλεσε απόφαση, με την οποία εντάσσει τον κλάδο μας, στην παροχή Υπηρεσιών, και περιορίζει αυθαίρετα τον αριθμό των αντιπροσώπων που μπορεί να εκλέξει σε οκτώ (8). 

«Ο προφανής σκοπός είναι να περιοριστεί η φωνή των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων στις επερχόμενες Επιμελητηριακές εκλογές. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο Επιμελητήριο Αθηνών, όπου έχουμε ήδη 21 εκλεγμένους συνάδελφους μέλη μας, η ισχυρότερη φωνή είναι αυτή των Διαμεσολαβούντων. 

Είμαστε η μόνη τάξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό, λόγω και της υποχρεωτικής ύπαρξης ασφαλιστήριου συμβολαίου επαγγελματικής αστικής ευθύνης. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε κανένα άλλο Επιμελητήριο δεν υπάρχει ανάλογη απόφαση που να εντάσσει αυθαίρετα, τον κλάδο μας μόνο, στην παροχή Υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνονται διαφημιστές, προγραμματιστές, λογιστές, γραφεία Τεχνικών Μελετών, δημόσιες σχέσεις κλπ. 

Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει άμεσα να ανατρέψετε αυτή την απόφαση, που προσβάλει βάναυσα όλη τη τάξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και ακυρώνει – φωτογραφικά – την αξιοκρατική  ισορροπία του Επιμελητηρίου. Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να καταδικάσετε έμπρακτα τέτοιου είδους τακτικές που δεν προσθέτουν κύρος αλλά υποβαθμίζουν τον ρόλο και το έργο του μεγαλύτερου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της χώρας».