Πάρτι για κυβερνοεγκληματίες με αφετηρία το lockdown

Θερμομετρήσεις, ηλεκτρονικές απαντήσεις σε ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, υποβολές προσωπικών στοιχειών και στοιχείων συγγενών και φίλων ηλεκτρονικά, ενημερώσεις και άδειες εισόδου και εξόδου από μία χώρα σε άλλη χώρα και από νομούς και περιφέρειες προς άλλους νομούς και περιφέρειες, συγκαταθέσεις για μοίρασμα προσωπικών απόρρητων άλλοτε προσωπικών δεδομένων, απανωτά τεστ covid για την είσοδο μας σε επαγγελματικούς χώρους σε νοσοκομεία, και άλλα τόσα που αν γραφτούν θα γεμίσει η στήλη του Ανασφάλιστου μόνο με αυτά. Όλα τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊόυ.

Πρώτη σειρά lockdown, δεύτερη σειρά lockdown πιθανά να υπάρξει και τρίτη σειρά lockdown μέχρι να ολοκληρωθεί στο σχέδιο. Σχέδιο! Ποιο σχέδιο; Πριν γίνουν όλα αυτά τουλάχιστον πριν την δεύτερη έκδοση του lockdown δεν θα έπρεπε να υπήρχε ένα σχέδιο που να καθορίζει το πώς θα απομονωθεί ή θα περιοριστεί ο ιός;. H Euler Hermes σε ανάλυση της γράφει πως αν δεν έχει υπάρξει σχέδιο για τον περιορισμό του ιού από τις κυβερνήσεις που αποφάσισαν lockdown, το lockdown δεν χρησιμεύει σε τίποτα.

Σειρά 1, σειρά 2, το σίριαλ του lockdown και της εν μέρει σπατάλης οικονομικών πόρων γιατί η οικονομία της Ελλάδας τσάκισε. Ε! δεν μπορεί η Euler Hermes να γράφει ότι ανάκαμψη μετά το δεύτερο lockdown δεν θα έχει την ίδια δυναμική σε σχέση με την πρώτη και εδώ εμείς να λέμε ότι έχουμε αποθέματα δισεκατομμυρίων. Τόσα δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν προς την ενοικίαση λεωφορείων, τουριστικών λεωφορείων που έχουν σηκώσει χειρόφρενο εδώ και μήνες ; Γιατί μην μου πείτε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την μετάδοση του κορωνοϊού δεν είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως κυκλοφορούν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Κουβέντα σοβαρή για αυτά. Για τις ΜΕΘ και την υγεία ; Εγινε κάτι από όσα λέγαμε, από όσα έχουν συζητηθεί και μεταξύ κυβέρνησης και ΕΑΕΕ;  Τα λόγια δεν έχουν αξία αν δεν μεταμορφωθούν σε πράξεις και έργα.

Πάρτι κάνουν οι κυβερνοεγκληματίες ακούσαμε χτες στο συνέδριο της ethosMedia για τους διαδικτυακούς κινδύνους. Σε κίνδυνο βρίσκονται προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων πολιτών για παράδειγμα από τις θερμομετρήσεις για  το περιορισμό διάδοσης του κορωνοίού – ο οποίος έλεγχος δεν αποτελεί στοιχείο που να αποδεικνύει, αν έχεις κορωνοϊό. Κατατάσσεται όμως στο σύνολο των βιομετρικών στοιχείων τα οποία αφού εγγραφούν συνδυάζονται και με την φωτογραφία μας, (ακούσαμε στο συνέδριο). Φυστικοβούτυρο στο ψωμί των κυβερνοεκγληματιών και ας μην μιλήσουμε και για άλλους. Επίσης ακούσαμε ότι κυβερνήσεις υποχρεώνουν οργανισμούς και ιδιώτες επίσης να αντλούν στοιχεία από τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων τους στο όνομα του κορωνοϊού.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι άλλη υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*