back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Πάρτι για κυβερνοεγκληματίες με αφετηρία το lockdown

Θερμομετρήσεις, ηλεκτρονικές απαντήσεις σε ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια, υποβολές προσωπικών στοιχειών και στοιχείων συγγενών και φίλων ηλεκτρονικά, ενημερώσεις και άδειες εισόδου και εξόδου από μία χώρα σε άλλη χώρα και από νομούς και περιφέρειες προς άλλους νομούς και περιφέρειες, συγκαταθέσεις για μοίρασμα προσωπικών απόρρητων άλλοτε προσωπικών δεδομένων, απανωτά τεστ covid για την είσοδο μας σε επαγγελματικούς χώρους σε νοσοκομεία, και άλλα τόσα που αν γραφτούν θα γεμίσει η στήλη του Ανασφάλιστου μόνο με αυτά. Όλα τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊόυ.

Πρώτη σειρά lockdown, δεύτερη σειρά lockdown πιθανά να υπάρξει και τρίτη σειρά lockdown μέχρι να ολοκληρωθεί στο σχέδιο. Σχέδιο! Ποιο σχέδιο; Πριν γίνουν όλα αυτά τουλάχιστον πριν την δεύτερη έκδοση του lockdown δεν θα έπρεπε να υπήρχε ένα σχέδιο που να καθορίζει το πώς θα απομονωθεί ή θα περιοριστεί ο ιός;. H Euler Hermes σε ανάλυση της γράφει πως αν δεν έχει υπάρξει σχέδιο για τον περιορισμό του ιού από τις κυβερνήσεις που αποφάσισαν lockdown, το lockdown δεν χρησιμεύει σε τίποτα.

- Advertisement -

Σειρά 1, σειρά 2, το σίριαλ του lockdown και της εν μέρει σπατάλης οικονομικών πόρων γιατί η οικονομία της Ελλάδας τσάκισε. Ε! δεν μπορεί η Euler Hermes να γράφει ότι ανάκαμψη μετά το δεύτερο lockdown δεν θα έχει την ίδια δυναμική σε σχέση με την πρώτη και εδώ εμείς να λέμε ότι έχουμε αποθέματα δισεκατομμυρίων. Τόσα δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν προς την ενοικίαση λεωφορείων, τουριστικών λεωφορείων που έχουν σηκώσει χειρόφρενο εδώ και μήνες ; Γιατί μην μου πείτε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την μετάδοση του κορωνοϊού δεν είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως κυκλοφορούν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Κουβέντα σοβαρή για αυτά. Για τις ΜΕΘ και την υγεία ; Εγινε κάτι από όσα λέγαμε, από όσα έχουν συζητηθεί και μεταξύ κυβέρνησης και ΕΑΕΕ;  Τα λόγια δεν έχουν αξία αν δεν μεταμορφωθούν σε πράξεις και έργα.

Πάρτι κάνουν οι κυβερνοεγκληματίες ακούσαμε χτες στο συνέδριο της ethosMedia για τους διαδικτυακούς κινδύνους. Σε κίνδυνο βρίσκονται προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων πολιτών για παράδειγμα από τις θερμομετρήσεις για  το περιορισμό διάδοσης του κορωνοίού – ο οποίος έλεγχος δεν αποτελεί στοιχείο που να αποδεικνύει, αν έχεις κορωνοϊό. Κατατάσσεται όμως στο σύνολο των βιομετρικών στοιχείων τα οποία αφού εγγραφούν συνδυάζονται και με την φωτογραφία μας, (ακούσαμε στο συνέδριο). Φυστικοβούτυρο στο ψωμί των κυβερνοεκγληματιών και ας μην μιλήσουμε και για άλλους. Επίσης ακούσαμε ότι κυβερνήσεις υποχρεώνουν οργανισμούς και ιδιώτες επίσης να αντλούν στοιχεία από τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων τους στο όνομα του κορωνοϊού.

- Advertisement -

Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι άλλη υπόθεση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Qualco επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

Η Qualco Single Member Α.Ε., ο τεχνολογικός βραχίονας της Qualco Group Α.Ε. («Όμιλος Qualco»), προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής

16 δισεκατομμύρια κωδικοί από Apple, Google & Facebook εκτέθηκαν στο διαδίκτυο

Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων όλων των εποχών φαίνεται πως σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια

NN Hellas: Πιστοποιείται για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, από την TÜV HELLAS

Την απόδοση πιστοποιητικού στην ΝΝ Hellas, μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, για τη συμμόρφωσή της με το πρότυπο

Σημαντική επέκταση συνεργασίας Howden με Cyberwriter για 52 χώρες

Η εκπαίδευση των πελατών βασικό στοιχείο επιτυχίας. Ομοίως και οι βελτιώσεις της πολιτικής ανάλυψης cyber κινδύνων ...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας

Α.Σαρρηγεωργίου: H ασφαλιστική αγορά είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας

Η ασφαλιστική αγορά είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της, αλλά και αριθμοί.

Νικόλαος Βαγιάννης: Ο ρόλος των μεσίτη ασφαλίσεων καθίσταται πιο κρίσιμος από ποτέ

Η ασφαλιστική αγορά διέρχεται περίοδο έντονων μετασχηματισμών. Οι νέες προσδοκίες των ασφαλισμένων οδηγούν τις εξελίξεις.

Δήμητρα Λύχρου: Να ακουστούν οι φωνές των επαγγελματικών πρώτης γραμμής

Από το βήμα απηύθυνε χαιρετισμό η κα. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ERGO ολοκλήρωσε την πλήρη εξαγορά της NEXT Insurance

Η ERGO Group AG («ERGO») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της NEXT Insurance από τον Όμιλο Munich Re.

H Qualco επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

Η Qualco Single Member Α.Ε., ο τεχνολογικός βραχίονας της Qualco Group Α.Ε. («Όμιλος Qualco»), προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Το FunkSec δείχνει το μέλλον του μαζικού ψηφιακού εγκλήματος

Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν για νέα ομάδα ransomware, που συνδυάζει ΤΝ, χαμηλά λύτρα και πώληση κλεμμένων δεδομένων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας