Εξετάζεται η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας

Στην ατζέντα της ΕΕ και μάλιστα στις αρχές του έτους βρίσκεται η παράταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters

«Οι χρόνοι αποπληρωμής για τις πιστώσεις προς την Ελλάδα είναι πολύ σύντομοι. Υποσχεθήκαμε ότι στις αρχές του 2011 θα εξετάσουμε την επιμήκυνση της χρονικής περιόδου», ανέφερε συγκεκριμένα ο ο Σόιμπλε. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη βουλή δήλωσε πως «ξέρουμε όλοι ότι στις μέρες που περνούν γίνεται μια πολύ έντονη και δημιουργική συζήτηση στους κόλπους της ΕΕ. Μια συζήτηση στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει, μια συζήτηση που ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι θα καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις, είτε σε επίπεδο συμβουλίου των υπουργών οικονομικών, είτε σε επίπεδο του συμβουλίου κορυφής τους επόμενους μήνες. 

Αποφάσεις που θα βελτιώσουν τους σημερινούς μηχανισμούς στήριξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αποφάσεις που θα βελτιώσουν συνολικά την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, τόσο τώρα, όσο και για την περίοδο μετά το 2013».