«Δεν πωλείται» η Εθνική Ασφαλιστική

Την πρόθεση της Εθνικής τράπεζας να μην προχωρήσει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Απόστολος Ταμβακάκης. Μιλώντας κατά την πρόσφατη κοπή της πίτας της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Tράπεζα δεν προτίθεται να πουλήσει τη μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου και παράλληλα ότι θα ενισχύσει τα κεφάλαια της εταιρείας, που έχουν υποστεί δραματική μείωση λόγω της απομείωσης των τιμών των ομολόγων. 

Η κεφαλαιακή υποστήριξη του ομίλου το ακριβές ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, συνδυάζεται με την προσπάθεια εξορθολισμού του κόστους της εταιρείας και την εξυγίανση του δικτύου των πρακτόρων. Η πολιτική αυτή περιλαμβάνει τον περιορισμό αυστηρά στους δύο μήνες του χρόνου απόδοσης των ασφαλίστρων για όλο το πρακτορειακό δίκτυο και παράλληλα τη μείωση των προμηθειών από το αρχικό επίπεδο του 27% στο 23%. 

Η τοποθέτηση του Σταύρου Κωνσταντά ως υπεύθυνου για τη μηχανογράφηση και τις ανείσπρακτες οφειλές, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει τη στενότερη διασύνδεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τον όμιλο, ενισχύοντας την κεντροποίηση των υπηρεσιών, τις σταυροειδείς πωλήσεις, το bancassurance και τη στροφή στις κερδοφόρες δραστηριότητες.  

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύθηκε η παρουσία της τράπεζας τόσο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας όσο και σε άλλες θέσεις κλειδιά, όπως η διεύθυνση προσωπικού. Η πολιτική ενίσχυσης του bancassurance εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών του ομίλου με το δίκτυο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων του κλάδου ζωής, που αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός των ημερών.