Ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού και γρίπης στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει πλήρη διαγνωστικά προγράμματα για την εποχική γρίπη και ταυτόχρονη ανίχνευση κορωνοϊού / γρίπης με μια δειγματοληψία.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος έξαρσης της γρίπης και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο κύμα της επιδημίας Covid-19 στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η διάθεση αξιόπιστων διαγνωστικών εργαλείων παράλληλα με την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο ταυτόχρονος έλεγχος Covid / γρίπης πραγματοποιείται με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου τηρούνται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Με ένα μόνο ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό Sars-Cov-2 και τους ιούς της γρίπης Α και Β, ενώ εφόσον το δείγμα είναι θετικό στη γρίπη Α μπορεί ταυτόχρονα να ταυτοποιηθεί και το στέλεχος H1N1.

Επιπλέον, με το ίδιο δείγμα (εφόσον ζητηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος) μπορεί να γίνει ταυτοποιηθεί και το στέλεχος Η3Ν2.

Πέραν του ταυτόχρονου τεστ, ο διαγνωστικός έλεγχος της εποχικής γρίπης στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ περιλαμβάνει:

  • Τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test) γρίπης Α και Β
  • Μοριακό έλεγχο για τα στελέχη Η1Ν1 και Η3Ν2 της γρίπης Α

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων, ο ταυτόχρονος έλεγχος covid – γρίπης πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού σε 12 σημεία σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Ο απλός έλεγχος γρίπης μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Όλα τα νέα του Ομίλου στο https://bioiatriki.gr/ στο Facebook και στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*