Σε ρυθμό εκλογών οι ασφαλιστές

Στο καταστατικό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και στις αλλαγές που θα επέλθουν επ΄ αυτού, επικεντρώθηκε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του φορέα, κατά τη διάρκεια του οποίού έγινε και μια πρώτη προσέγγιση στις επερχόμενες εκλογές του κλάδου, όπως και στις υποψηφιότητες για το νέο πρόεδρο, χωρίς ωστόσο να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος τελικά θα διεκδικήσει την ηγεσία της διοίκησης.
 
Σε ότι αφορά το καταστατικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην αναβάθμιση του ρόλου της Εκτελεστικής Επιτροπής, θέμα για το οποίο όμως το Δ.Σ. δεν κατέληξε σε σύμφωνη γνώμη. Τα μέλη της διοίκησης ανέλυσαν διεξοδικά το ζήτημα των αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να έχει η Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ συμφώνησαν στη διεύρυνση της σύνθεσή της ώστε ως όργανο να καταστεί περισσότερο πολυσυλλεκτικό.
 
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί, ατύπως, και στις 26 του μηνός, σε εκδήλωση της Ένωσης για την κοπή της πίτας για το 2011, παρουσία βέβαια των στελεχών όλης της αγοράς, ενώ στο επίκεντρο της εκδήλωσης της ίδια μέρας πρόκειται να βρεθεί και το θέμα των εκλογών, οπότε θα συζητηθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες για το νέο πρόεδρο του φορέα.
 
Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν και οι ζυμώσεις μεταξύ των στελεχών της αγοράς ώστε να διαμορφωθούν οι προεκλογικές ισορροπίες μεταξύ των εταιρειών για την ανάδειξη των νέων μελών της διοίκησης της Ένωσης, ενώ για άλλη μια φορά καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις πρόκειται να διαδραματίσουν δύο μεγάλα μπλοκ της αγοράς. Οι κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι πολυεθνικές. Καταλυτική θα είναι η στάση την οποία θα τηρήσουν και οι μικρομεσαίες δυνάμεις του κλάδου.