«Μάχη» στο internet δίνει η Interamerican

Επιθετικά στην ενίσχυση των εναλλακτικών δικτύων εισέρχεται η Interamerican, προωθώντας την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας και τη δυνατότητα της online ασφάλισης. 

Στην περίπτωση του κλάδου αυτοκινήτου, το σύστημα εξασφαλίζει κατά 20% φθηνότερο ασφάλιστρο για τον ασφαλισμένο και θα αποτελέσει τη βασική προωθητική πολιτική της εταιρείας για το 2011 στον τομέα της διάθεσης προϊόντων. Η δυνατότητα της online ασφάλισης επεκτείνεται και στην ασφάλιση σπιτιού, τη νομική προστασία, τη ταξιδιωτική βοήθεια, αλλά και την ασφάλιση υγείας. 

Η πολιτική της ενίσχυσης των απευθείας πωλήσεων συνδυάζεται με τη γενικότερη κατεύθυνση της Interamerican για αναδιάρθρωση του δικτύου διανομής των αποκλειστικών συμβούλων, που συγκεντρώθηκαν σε 20 μεγάλες καθετοποιημένες μονάδες από 77 που ήταν αρχικώς. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης υλοποιήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 και αναμένεται να αποδώσει καρπούς το 2011, οδηγώντας σε μείωση του κόστους κατά 45% και εξοικονόμηση 10 εκατ. ευρώ περίπου σε βάθος τριετίας.

Στην πολιτική ενίσχυσης των εναλλακτικών δικτύων διανομής, αποσκοπεί και η συμφωνία που υπέγραψε η Interamerican και η Post Insurance για την προώθηση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, μέσα από το δίκτυο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η συνεργασία αφορά στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και στοχεύει στην πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου και πυρός τόσο για την ασφάλιση κατοικίας και επιχείρησης όσο και την ασφάλιση δανείων. 

Για το 2010, ο όμιλος της Interamerican αναμένει άνοδο των εργασιών του με αιχμή τόσο τον κλάδο γενικών όσο και τον κλάδο ζωής, στον οποίο η εταιρεία προωθεί το επενδυτικό προϊόν τύπου unit linked, Capital Pension, με δυνατότητα επένδυσης σε 50 διαφορετικά αμοιβαία κεφάλαια. Το προϊόν εξασφαλίζει χαμηλή προμήθεια και ευελιξία στις καταβολές, ενώ δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς από τον πρώτο χρόνο με χαμηλά πέναλτι. 

Τα αποτελέσματα της Interamerican για το 2011 αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την έκτακτη φορολογία, αλλά και την αλλαγή της επενδυτικής της πολιτικής με τη ρευστοποίηση των ελληνικών ομολόγων και τη στροφή σε τίτλους του γερμανικού δημοσίου, που αποτελούν πλέον το 85% του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου.