Έρχονται γρήγορα τεστ στο σπίτι για COVID-19

Στην ανάπτυξη γρήγορων τεστ για τον SARS-CoV-2 που θα μπορούν να γίνονται στο σπίτι έχουν επιδοθεί 24 εταιρείες, όπως αυτά που ανιχνεύουν τον  HIV ή τα τεστ εγκυμοσύνης. Ήδη στις ΗΠΑ πολλά παρόμοια τεστ χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά δεν υφίσταται ένα αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση γρήγορο τεστ για τον κοροναϊό δεν υπάρχει, ενώ πρόβλημα εκτιμάται ότι θα υπάρξει με το κόστος.

Στο δημοσίευμα της Rita Rubin, στο περιοδικό JAMA για τη χρησιμότητα των γρήγορων τεστ που ανιχνεύουν αντιγόνα του νέου κορoναϊού,  αναλύονται  τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, και προτείνοντας τρόπους για την ορθολογική χρήση τους. Οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ουρανία Τσιτσιλώνη (Τμήμα Βιολογίας), Εύη Λιανίδου (Τμήμα Χημείας) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), παρουσιάζουν τα κυριότερα σημεία του άρθρου.

Χρησιμότητα

Το 40% των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον SARSCoV-2 δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα, αλλά εξακολουθούν να μεταδίδουν τον ιό, σύμφωνα με τον παθολόγο και επιδημιολόγο στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθηγητή Michael Mina. Επομένως, ένα γρήγορο τεστ των προσυμπτωματικών και ασυμπτωματικών ατόμων θα αναχαίτιζε την εξάπλωση του  SARS-CoV-2.

Προς το παρόν έχουν πάρει το «πράσινο φως» έξι γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 26 Αυγούστου.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*