Εγγύηση προς την πολιτεία ο κλάδος των διαμεσολα- βούντων

Δεν είναι οι πρωταγωνιστές της κάθε αγοράς αυτοί που ορίζουν τις αντοχές τους σε περιόδους ύφεσης, αλλά το οικονομικό περιβάλλον και οι όροι που επιβάλλει. Οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται εξάλλου καθημερινά. Απλά αυτή τη φορά «τυγχάνει» να φθάνουν στα όριά τους.

Φθάσαμε όμως όντως στα όριά μας; Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, όμως όλοι μας πρέπει να πιστέψουμε ότι αντοχές συνεχίζουν να υπάρχουν, πρέπει να βασισθούμε στις δυνάμεις μας. Κι αν κάποιοι στη χώρα αυτή δεν απογοητεύονται, είναι οι ασφαλιστές. Το χρωστούν βλέπετε στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στον κλάδο μας.
Οι ασφαλιστές είναι αυτοί που πρέπει να περάσουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση μπορούν να ανταπεξέλθουν κάθε αντιξοότητας.

Να ξεπεράσουν κάθε πιθανό ή απίθανο εμπόδιο, να αποδείξουν ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τις αντοχές, μα πάνω απ΄ όλα τη διάθεση να παλέψει για την εξυγίανσή της, για την ανάπτυξή της, για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ώστε, στη δύσκολη αυτή περίοδο, ο πολίτης να αισθανθεί λιγότερο ανασφαλής για την υγεία του, για τη σύνταξή του, για την περιουσία του.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον για την ελληνική οικονομία, οι διαμεσολαβούντες αποτελούν μια από τις πολλές «εγγυήσεις» που προσφέρει ο κλάδος μας προς την πολιτεία, ότι η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τα περιθώρια -αναπτυσσόμενη σε υγιείς βάσεις- να καλύψει πολλές από τις αδυναμίες του κοινωνικού μας συστήματος.

Οι μεσίτες ασφαλίσεων ειδικότερα, με την εξειδικευμένη γνώση τους, τον προσανατολισμό τους προς την καινοτομία, τη διάθεσή τους να επενδύσουν στις νέες τεχνολογίες, αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα κανάλια διανομής της ασφαλιστικής αγοράς, με κύρια διαφοροποίηση έναντι του ανταγωνισμού τους το γεγονός ότι σε κάθε σύμβαση για την οποία διαμεσολαβούν, στέκονται από την πλευρά των ασφαλισμένων, καθοδηγώντας τους για την καλύτερη προάσπιση των συμφερόντων τους.

Πηγή: «Κορυφαίοι Διαμεσολαβούντες της ασφαλιστικής αγοράς»

Διαβάστε το e-book του οδηγού εδώ