Αλλαγές στο Καταστατικό της Ένωσης

Τις αλλαγές στο καταστατικό της Ένωσης εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Φεβρουαρίου συζητά σήμερα το ΔΣ  του φορέα. 

Μεταξύ των τροποποιήσεων που θα επέλθουν στο καταστατικό σημαντικότερη κρίνεται αυτή που αφορά στην αναβάθμιση του ρόλου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης, που σκοπό έχει να καταστήσει το φορέα ταχύτερο και αποτελεσματικότερο στις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα λαμβάνει από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αυξηθούν από πέντε που είναι σήμερα σε επτά, ενώ το νέο Καταστατικό θα προβλέπει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα, προκειμένου να επεξεργάζεται και να προετοιμάζει θέματα, που θα εισάγει για απόφαση στο Δ.Σ. του φορέα. Η αύξηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ως σκοπό να την καταστήσει περισσότερο «πολυσυλλεκτική» σε απόψεις.

Πηγές του iw προσθέτουν επίσης ότι το καταστατικό θα αλλάξει σε τρία σημεία:
 
- Καταργείται η αρμοδιότητα της Ένωσης να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές
- Η Ένωση πρέπει να διαθέτει εξουσιοδότηση από το 51% των μελών της (που όμως θα απασχολεί τα 7/10 των ασφαλιστικών υπαλλήλων) για να εκπροσωπεί τον κλάδο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις 
- Το ύψος της εγγραφής διαμορφώνεται στις 5.000 ευρώ για τα τακτικά μέλη και στις 2.500 ευρώ για τα συνδεδεμένα

Τα μέλη της Ένωσης αναμένεται σήμερα να καταλήξουν ως προς το σύνολο των αλλαγών, που θα επέλθουν στο καταστατικό, ώστε στη συνέχεια να το θέσουν προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του φορέα, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.
Εάν κριθεί σκόπιμο το εν λόγω θέμα είναι πιθανό να συζητηθεί και στο επόμενο Δ.Σ. της Ένωσης που όπως αναφέρουν πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στα τέλη του Ιανουαρίου, ώστε το ΔΣ του Φεβρουαρίου να απασχοληθεί αποκλειστικά με την προετοιμασία των θεμάτων που αφορούν στη Γενική Συνέλευση.