Διαμαρτυρία για την εκπροσώπηση των ασφαλιστών στο ΕΕΑ

Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υποψήφιος πρόεδρος με το συνδυασμό «Το Επιμελητήριο μας» και μέλος Δ.Σ. ΣΕΜΑ, απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μια πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα των Επιμελητηρίων, ο Υφυπουργός κ. Ρόβλιας, μετά από εισήγηση του Προεδρείου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου ως όφειλε) ορίζει ότι, στις επερχόμενες εκλογές, οι ασφαλιστές ψηφίζουν σε χωριστή κάλπη και μπορούν να καταλάβουν έως 8 έδρες από το σύνολο των 61 εδρών.
Στη σημερινή σύνθεσή του, στο Δ.Σ του Ε.Ε.Α έχουν εκλεγεί 21 Ασφαλιστές.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της ωμής παρέμβασης και της παραχάραξης της εντολής των επαγγελματιών του Ε.Ε.Α, η αντίστοιχη απόφαση για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά είναι 25 έδρες  για τους Ασφαλιστές και 36 για του Επαγγελματίες.  Αντίστοιχη αναλογία σε έδρες υπάρχει και στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Στον Πειραιά οι 1.100 Ασφαλιστές που ψηφίζουν εξέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές 14 συναδέλφους. Οι 8.500 και πλέον που ψηφίζουν στην Αθήνα θα εκλέξουν το πολύ 6-8 Ασφαλιστές.
Στις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου, ο ένας στους τρεις που ψήφισαν για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. ήταν από το χώρο των Ασφαλιστών.

Για να δώσουν νομιμοφάνεια δε στην κατανομή των εδρών, ορίζουν δύο κατηγορίες .Επαγγελματίες και Υπηρεσίες, εντάσσοντας στις υπηρεσίες ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ενώ το Επιμελητήριο Πειραιά στις υπηρεσίες έχει 50 επαγγέλματα (Διαφήμιση, Λογιστικά γραφεία, Προγραμματισμός κ.ά.).
Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ.  

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι, σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, τα πιο δραστήρια μέλη είναι οι Ασφαλιστές. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα επιμελητήρια  εκλέγονται πολλοί συνάδελφοι. Κι αυτό γιατί είμαστε άρρηκτα δεμένοι με το Επιμελητήριό μας και μας αφορά περισσότερο από κάθε άλλο επάγγελμα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ,  ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
            Αυτοί που έχουν καταδικάσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε ρόλο κομπάρσου, αυτοί που θέλουν το Επιμελητήριο σε ρόλο εισπράκτορα μόνο και που δεκαετίες τώρα το έκαναν να φαίνεται στα μάτια των επαγγελματιών ως ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός  που απλά ζητάει τη συνδρομή των επαγγελματιών, χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία, είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις.

Είναι δεδομένο ότι η απόφαση αυτή θα καταδικαστεί από το σύνολο των Οργανώσεων και Συλλόγων των Διαμεσολαβούντων.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ. ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ.
ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ» ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ,ΜΕ
ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ .ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ».