Αιφνιδιαστικές αλλαγές στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Αιφνιδιαστικά, δίχως διαβούλευση ή εξαγγελία για το θέμα, η κυβέρνηση προχωρεί σε αλλαγές στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Με τροπολογία, που κατατέθηκε την Παρασκευή, πλέον θα ορίζεται Διοικητής και μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, ενώ ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. αυξάνεται από εννέα σε 11.

Πρακτικά, φαίνεται ότι δεν επιχειρείται και καμία ριζική αλλαγή και όπως όλα δείχνουν, στόχος είναι να εκδιωχθεί αζημίως ο νυν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Β. Πλαγιαννάκος και να αναλάβει τη διοίκηση η νυν αντιπρόεδρος κ. Θ. Καρποδίνη, η οποία εξαρχής ήταν η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη.

Το ανήκουστο της τροπολογίας όμως είναι άλλο: ορίζει ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων, πλην του ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή, παρέχεται πρωτοφανής “ασυλία” στα πρόσωπα που διαχειρίζονται περίπου 6 δις ευρώ για τις δαπάνες υγείας με τις αποφάσεις τους να καθορίζουν τα έσοδα ιατρών φαρμακοποιών, διαγνωστικών κέντρων, κλινικών και φαρμακοβιομηχανιών. Πρόκειται για προβληματική ρύθμιση, η οποία έγκυροι νομικοί εκτιμούν ότι θα ακυρωθεί στην πράξη…

Το νέο στοιχείο της τροπολογίας είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Υγείας με απόφαση του να παύει το διοικητή, το μη εκτελεστικό αντιπρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. αζημίως για το ελληνικό δημόσιο.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*