Στα πόσα δισεκατομμύρια οι ζημιές από τον Covid19 ;

της Ελενας Ερμείδου

Οι συνολικές ασφαλισμένες ζημιές από τον COVID-19 εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικά κάτω των εκτιμήσεων για τις απώλειες του κλάδου, οι αναλυτές στο Berenberg αναμένουν ότι τα στοιχεία θα αρχίσουν να συγκλίνουν προσεχώς στο τρίμηνο.

Οι απώλειες του κλάδου μέχρι σήμερα διαμορφώνονται στα επίπεδα των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επίπεδα πολύ χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της Berenberg  που κυμαίνονταν στα 50-70 δισεκατομμύρια δολάρια και της  Swiss Re 50-80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαφορά της πραγματικής κατάστασης σήμερα με αυτή των εκτιμήσεων αφήνει πολλά περιθώρια διαχείρισης στους ασφαλιστές  .

Βεβαίως η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την πανδημία σημειώνει η Berenberg είναι πολύ πιθανό να προσθέσει δυναμική αυξήσεων των τιμών. Είναι κάτι το οποίο έχει ειπωθεί και από την Munich Re, την SCOR και την Zurich, αναφερόμενες και οι τρεις στα αποθεματικά τους κεφάλαια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι απώλειες έναντι διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών πιθανά να κορυφώθηκαν στη διάρκεια του 2ου τριμήνου εν μέσω του πρώτου κύματος των lockdowns παγκοσμίως.  Οι απώλειες διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις επιλογές της κάθε κυβέρνησης κατά τα τοπικά lockdowns. Ωστόσο εάν οι κυβερνήσεις επιστρέψουν στην επιβολή μέτρων, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν περισσότερα αποθεματικά κεφάλαια

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Berenberg πιθανά να υπάρξει να χρειαστούν περαιτέρω αποθεματικά κεφάλαια για όσους ασφαλιστές είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*