Capital Markets Monthly: Τακτική αύξηση των τοποθετήσεων σε μετοχές

Αμετάβλητη εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η τακτική αύξηση των τοποθετήσεων σε μετοχές, με το γενικό κλίμα σε σχέση με τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου να σημειώνει νέα βελτίωση, καθώς οι κυκλικές προοπτικές γίνονται πιο σταθερές.

Τα ανωτέρω επισημαίνουν αναλυτές της Allianz στο τελευταίο Capital Market Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου, που εκδίδει η Allianz Global Investors.

Όπως αναφέρει ειδικότερα ο αναλυτής Hans-Jörg Naumer, στο Δελτίο Δεκεμβρίου, «η άφθονη παροχή ρευστότητας και η αναζήτηση αποδόσεων θα πρέπει να προσελκύσουν σταδιακά ολοένα περισσότερους «απαισιόδοξους» επενδυτές στην αγορά μετοχών».

Προσθέτει δε ότι οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να θεωρούνται από δίκαιες έως ελκυστικές, και τα εταιρικά κέρδη στην ουσία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν «αντίθετους ανέμους».

Είναι γεγονός, κατά τον Hans-Jörg Naumer, ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών διακρίνονται πλέον από επιφυλακτικότητα, αφήνοντας περιθώρια για θετικές εκπλήξεις.

«Οι επενδυτές που επιδιώκουν αποδόσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να ευνοούν τις αγορές μετοχών έναντι των αγορών ομολόγων, οι οποίες παραμένουν εκτεθειμένες στις ανησυχητικές ενδείξεις ανόδου του πληθωρισμού» τονίζει ο Hans-Jörg Naumer, για να ολοκληρώσει αναφέροντας ότι «οι στρατηγικές μερισμάτων αποτελούν ένα δημοφιλές μέσο (επαν)εισόδου για τους επενδυτές».

Το «Capital Markets Monthly» είναι διαθέσιμο στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της Allianz Ελλάδος www.allianz.gr.