Allianz Ελλάδος: Ισχυρό Προφίλ και το 2010

Η εταιρεία αναμένει για το 2010 αύξηση της παραγωγής της στο σύνολο των δραστηριοτήτων της στα 235 εκατ. ευρώ, από 225,3 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος για φέτος. 

Οι βελτιωμένες επιδόσεις της Allianz Ελλάδος αποτυπώνονται και στην πελατειακή της βάση, όπου ειδικότερα, φέτος, υπολογίζεται ότι το χαρτοφυλάκιο ασφαλισμένων της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 9,8% περιλαμβάνοντας 320.568 πελάτες.

Η υπερκάλυψη και φέτος των στόχων της Allianz Ελλάδος υποδηλώνει ότι η δυναμική της όχι απλά δεν έχει ανακοπεί από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, αλλά αντίθετα ενισχύθηκε, ενώ η εταιρεία επιμένει στο να αναπτύσσεται σε απόλυτα υγιή και κερδοφόρα βάση, ενταγμένη στα πρότυπα ανάπτυξης του ομίλου Allianz, παρά τις ισχυρές πιέσεις τις οποίες δέχεται η ασφαλιστική αγορά, τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης του κλάδου και τις απώλειες που χαρακτηρίζουν πολλές από τις επενδυτικές επιλογές του.

Υπενθυμίζεται ότι στο εννεάμηνο του 2010 η Allianz Ελλάδος διατήρησε τη δυναμική της στον κλάδο Ζωής με παραγωγή ασφαλίστρων 82,7 εκατ. ευρώ, ενώ αύξησε τη λειτουργική κερδοφορία της κατά 54,6% στα 5,1 εκατ. ευρώ. Στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 27,68% στα 90,2 εκατ. ευρώ, όπως και αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 43,9% στα 12,3 εκατ. ευρώ και στο σύνολο της παραγωγής πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 12,1% στα 172,9 εκατ. ευρώ, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας σε γεύμα εργασίας με δημοσιογράφους, σχολίασε τις επιδόσεις της εταιρείας, τονίζοντας ότι «οι έντονοι ρυθμοί ανάπτυξης της Allianz κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλονται στην πιστότητα των πελατών της, η οποία, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της MRB, διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο τη ασφαλιστικής αγοράς. Από την εικόνα δε που έχουν σχηματίσει οι ασφαλισμένοι μας, για τη δική τους εταιρία, διαπιστώνουμε ότι στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων και Περιουσιακών Στοιχείων αναπτυσσόμαστε βασιζόμενοι σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής αξίας, παρέχοντας κορυφαίο επίπεδο συμβουλών και άρτια υποστήριξη στο σύνολο των σημείων επαφής μας με τον πελάτη».

Σχολιάζοντας τη στρατηγική της Allianz Ελλάδος, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι θα επιμείνει στην κερδοφόρα ανάπτυξη, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των συντάξεων, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την ασφαλιστική αγορά από την επικείμενη αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. «Διαθέτουμε παγκόσμια αλλά και τοπική τεχνογνωσία που μας επιτρέπει, τα επόμενα χρόνια, να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αγορά των ιδιωτικών συντάξεων που διαμορφώνεται», δήλωσε με έμφαση.

Δείτε την παρουσίαση της Allianz Ελλάδος