Η ΑΧΑ Ασφαλιστική στηρίζει την εκστρατεία “Ecomobility”

Η ΑΧΑ, συνεχίζοντας την έντονη δραστηριοποίησή της στην Εταιρική Ευθύνη στους άξονες του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά ως Τοπικός Υποστηρικτής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εκστρατεία «ECOMOBILITY», αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα, το οποίο καλλιεργεί έντονα την περιβαλλοντική διάπλαση των νέων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται» και έχει προσανατολισμό στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και στην ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου επιλεγμένων αστικών περιοχών της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας. Συγκεκριμένα ομάδες Μαθητών, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα ετοιμάσουν εργασίες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τα Μέσα Μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις και στη συνέχεια θα τις παρουσιάσουν σε τοπικές εκδηλώσεις. Στο τέλος, θα επιλεγεί και θα βραβευθεί η καλύτερη εργασία, ενώ θα δοθούν έπαινοι σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

Μέσω αυτής της ενέργειας, η Εταιρία στρέφεται προς το νεαρό κοινό της κοινωνίας για την προώθηση και ενδυνάμωση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής νοοτροπίας με σκοπό να συνδράμει στη βιωματική εκπαίδευση των εφήβων στα προβλήματα Μετακίνησης, που επηρεάζουν τη λειτουργία των πόλεων και το Αστικό Περιβάλλον.

Στα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία Αναγγελίας συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ ενημερώνοντας για τη συμμετοχή των Γυμνασίων και των Πόλεων, με τη συμμετοχή όλων των Φορέων που συνδράμουν στην εκστρατεία αυτή.  Η Εκστρατεία «ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση» διοργανώνεται από το ECOCITY για όγδοη συνεχόμενη χρονιά.