SOS από τους παιδιάτρους για το τεστ covid-19

Σήμα SOS εκπέμπουν οι παιδίατροι με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και τις οδηγίες που έχει επιδώσει στις σχολικές μονάδες ο αρμόδιος φορέας ΕΟΔΥ σχετικά με την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος.

Με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παιδιάτρων σε επιστολή διερωτάται τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι γονείς ενός παιδιού δηλώσουν αδυναμία πληρωμής του τεστ ή εάν δεν δύνανται να κρατήσουν το παιδί στο σπίτι.

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα να γίνονται τα τεστ αυτά, ακόμη και σε παιδιά από οικογένειες που δεν δύνανται οικονομικά να καλύψουν το τεστ.

Επιπλέον ζητείται η χορήγηση του τεστ να γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε όσα παιδιά ο παιδίατρος θεωρήσει ότι είναι απαραίτητη, είτε δωρεάν είτε με μερική κάλυψη.

Τέλος οι παιδίατροι ζητούν από το υπ. Παιδείας να παρέμβει σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα του πιστοποιητικού υγείας προκειμένου να επιστρέψει ένα παιδί στο σχολείο.

Διαβάστε την επιστολή στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*