Υπηρεσία πρώτης ανάγκης η νομική προστασία

Κάθε εποχή που διανύουμε έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε εποχή τα συμβαίνοντα στο ρευστό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον έχουν τα αντικρίσματά τους τόσο στο επίπεδο των αναγκών του πολίτη – καταναλωτή αλλά και στο επίπεδο των αναφυομένων νομικών διαφορών. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, παρατηρούνται φαινόμενα ανησυχίας και ανασφάλειας σε πάρα πολλούς τομείς με πρώτο και κύριο τις εργασιακές σχέσεις.

Επίθεση δέχονται επίσης τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα καταναλωτικά δικαιώματα, η εμπορική πίστη κλπ. Γι’ αυτό σε μια τέτοια περίοδο, πέραν των κλασσικών προγραμμάτων που είναι η Ν.Π. Οχήματος, η Οικογενειακή & Επαγγελματική ΝΠ, η  ARAG αντιδρά δημιουργώντας και διανέμοντας ειδικά πρόγραμμα που διασφαλίζουν τους καταναλωτές – γιατρούς – αστυνομικούς – λιμενικούς – πυροσβέστες – ειδικούς φρουρούς – στρατιωτικούς – δημοτικούς αστυνομικούς – νοσηλευτές – πληρώματα ΕΚΑΒ – διαμεσολαβούντες στην ασφάλιση – τους μεταφορείς / διαμεταφορείς, τους οδηγούς δημοσίων μέσων μεταφοράς, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλπ. 

Ως προς τις ειδικές αυτές ομάδες αλλά και γενικότερα με την ARAG ο κάθε ασφαλισμένος, απαλλαγμένος από το οικονομικό βάρος, μπορεί αποτελεσματικά να προσφύγει εξωδίκως και δικαστικώς, ώστε να διεκδικήσει το δίκιο του.

Προσανατολισμένοι απόλυτα στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των ασφαλισμένων, δίπλα στον πυρήνα της ασφαλιστικής κάλυψης, που είναι η πληρωμή των δικηγορικών αμοιβών και εξόδων, αλλά και όλων των συναφών δικαστικών δαπανημάτων, έχουμε δημιουργήσει μια βεντάλια υπηρεσιών. 

Τέτοιες υπηρεσίες είναι: 
-    ο εξωδικαστικός διακανονισμός των υποθέσεων
-    η σύσταση δικηγόρου ανά αντικείμενο,
-   οι ON LINE νομικές υπηρεσίες, αλλά και 
-    οι νομικές συμβουλές σε πελάτες και συνεργάτες που αποτελούν ανταγωνιστικό για εμάς πλεονεκτήματα.

Όλα τα παραπάνω συναποτελούν το περιβόητο NAVIGATOR της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, που έχει καθιερωθεί κατά τα πρότυπα της μητρικής εταιρίας στην Γερμανία.

Για μια εξειδικευμένη εταιρία Νομικής Προστασίας, όπως η ARAG, ο κλάδος της Νομικής Προστασίας είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την αντιμετώπιση του κλάδου εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιριών αστικής ευθύνης που τυχαίνει να παρέχουν και νομική προστασία.

Η παραπάνω αντιμετώπιση κατά κανόνα αφορά μόνο τα οχήματα και ασκείται με τρόπο μη αναδεικνύοντας την ευρύτητα του κλάδου, αφού λειτουργεί βασικά «εκμεταλλευόμενη» την υποχρεωτικότητα της αστικής ευθύνης, με τον αντίστοιχο βέβαια αντίκτυπο που έχει αυτή η προσέγγιση και στην διαμόρφωση ενός ευκαιριακού ασφαλίστρου για την Νομική Προστασία. 

Αντίθετα για εμάς η νομική προστασία είναι μια διαρκής και αποτελεσματική άσκηση στην ικανοποίηση των ασφαλισμένων μας, οι οποίοι προχωρούν ανεμπόδιστα στην επίλυση ευρέως φάσματος ασφαλίσιμων νομικών διαφορών, γεγονός που σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, αναδεικνύεται σε υπηρεσία πρώτης ανάγκης.