back to top
22.3 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ

του Βάιου Κρόκου

Την στήριξη που δικαιούται ως πληττόμενος κλάδος αναζητά ο κόσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω των έντονων οικονομικών πιέσεων που έχει φέρει ο COVID-19.

- Advertisement -

Μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σωματείων της χώρας την περίοδο του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν – έστω και πιο αργά – στα μέτρα στήριξης, μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα: Η διαχείριση απωλειών που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και η ανάπτυξη νέων εργασιών.

Για παράδειγμα, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η «νέα κανονικότητα» στις καθημερινές εργασίες ενός ασφαλιστή. Η επικοινωνία τόσο με τις εταιρείες όσο και με τους πελάτες δοκιμάζεται. Η διατήρηση του πελατολογίου και η νέα παραγωγή επίσης. Την ίδια ώρα επιτακτική είναι η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Εκτός ΕΣΠΑ οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Τάκη Μιχαλόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εντοπίσει δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεδομένου ότι η ΠΟΑΔ έγινε παραλήπτης επιστολών διαμαρτυρίας από σωματεία μέλη της ανά την Ελλάδα αναφορικά με προγράμματα ΕΣΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία και έχουν ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εισέπραξαν αρνητική απάντηση ως προς την ένταξη τους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα»

«Ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες, συνομιλήσαμε με Περιφέρειες και Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό, κ. Γ. Τσακίρη, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει στον κλάδο για χρηματοδότηση και στήριξη, εν μέσω πανδημίας.

«Η ΠΟΑΔ θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο την ένταξη των ΚΑΔ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας την συνεργασία και με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης για ένα θέμα που αφορά όλη την διαμεσολάβηση.», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

*Αργότερα σήμερα η ΠΟΑΔ έδωσε στην δημοσιότητα σχετική επιστολή προς τον γ.γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το ζήτημα αυτό: Επιστολή ΠΟΑΔ για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ένωση Ασφαλιστών Ηπείρου εξέλεξε νέο ΔΣ με ένα ιστορικό ρεκόρ

Οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηπείρου ολοκληρώθηκαν χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026, με ένα αποτέλεσμα που δύσκολα συναντά κανείς

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11: «αν ήξερες!» τι χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Η σειρά vidcast «Αν Ήξερες!» του insuranceworld.gr επιστρέφει με νέο κύκλο, συνεχίζοντας να ανοίγει συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ισχυρή παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Συμβούλιο Ιδιωτικής Ασφάλισης

Τρεις εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συμμετέχουν στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Εποπτεία, διαφάνεια και ανάπτυξη στο επίκεντρο της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη – Οι προκλήσεις που αλλάζουν το τοπίο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις της εποπτείας αυξάνονται, η διαφάνεια γίνεται ολοένα πιο κρίσιμη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #5 COMBINED RATIO: Ο δείκτης που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα της ασφάλισης

Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αυξάνει τα ασφάλιστρά της, να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Ν. Κεχαγιάογλου/Κ2: Πώς θα αυξηθεί η παραγωγή στην Περιουσία

Πολλοί ενδιαφέρονται να ασφαλίσουν τις ιδιόκτητες κατοικίες τους έναντι των ζημιών που δυνητικά προκαλούν οι φυσικές καταστροφές, λίγοι υπογράφουν διευκρινίζει, μιλώντας στo IW.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της K2

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών