back to top
16.1 C
Athens
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ

του Βάιου Κρόκου

Την στήριξη που δικαιούται ως πληττόμενος κλάδος αναζητά ο κόσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω των έντονων οικονομικών πιέσεων που έχει φέρει ο COVID-19.

- Advertisement -

Μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σωματείων της χώρας την περίοδο του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν – έστω και πιο αργά – στα μέτρα στήριξης, μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα: Η διαχείριση απωλειών που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και η ανάπτυξη νέων εργασιών.

Για παράδειγμα, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η «νέα κανονικότητα» στις καθημερινές εργασίες ενός ασφαλιστή. Η επικοινωνία τόσο με τις εταιρείες όσο και με τους πελάτες δοκιμάζεται. Η διατήρηση του πελατολογίου και η νέα παραγωγή επίσης. Την ίδια ώρα επιτακτική είναι η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Εκτός ΕΣΠΑ οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Τάκη Μιχαλόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εντοπίσει δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεδομένου ότι η ΠΟΑΔ έγινε παραλήπτης επιστολών διαμαρτυρίας από σωματεία μέλη της ανά την Ελλάδα αναφορικά με προγράμματα ΕΣΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία και έχουν ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εισέπραξαν αρνητική απάντηση ως προς την ένταξη τους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα»

«Ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες, συνομιλήσαμε με Περιφέρειες και Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό, κ. Γ. Τσακίρη, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει στον κλάδο για χρηματοδότηση και στήριξη, εν μέσω πανδημίας.

«Η ΠΟΑΔ θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο την ένταξη των ΚΑΔ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας την συνεργασία και με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης για ένα θέμα που αφορά όλη την διαμεσολάβηση.», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

*Αργότερα σήμερα η ΠΟΑΔ έδωσε στην δημοσιότητα σχετική επιστολή προς τον γ.γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το ζήτημα αυτό: Επιστολή ΠΟΑΔ για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Ένωση Ασφαλιστών Ηπείρου εξέλεξε νέο ΔΣ με ένα ιστορικό ρεκόρ

Οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηπείρου ολοκληρώθηκαν χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026, με ένα αποτέλεσμα που δύσκολα συναντά κανείς

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11: «αν ήξερες!» τι χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Η σειρά vidcast «Αν Ήξερες!» του insuranceworld.gr επιστρέφει με νέο κύκλο, συνεχίζοντας να ανοίγει συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Ισχυρή παρουσία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Συμβούλιο Ιδιωτικής Ασφάλισης

Τρεις εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συμμετέχουν στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Εποπτεία, διαφάνεια και ανάπτυξη στο επίκεντρο της 8ης Εθνικής Συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη – Οι προκλήσεις που αλλάζουν το τοπίο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις της εποπτείας αυξάνονται, η διαφάνεια γίνεται ολοένα πιο κρίσιμη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Αναρριπίζει ο αέρας πάνω από τις ασφαλιστικές

Από τα χρειώδη στον κόσμο μας, καλές οι ασφαλιστικές και η πολιτική για εκείνον που στις ιστοσελίδες ενημέρωσης, αναζητεί, και την βλέπει ωσάν άγος ο λαός.

Ευρώπη Holdings: Την απορρόφηση από την CrediaBank ενέκρινε η ΓΣ

Η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Ερρίκος Μοάτσος: Ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Την ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές ανέδειξε ο Ερρίκος Μοάτσος, διευθύνων σύμβουλος της ERGO Ασφαλιστικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Πάνος Λελεδάκης σε διεθνές webinar για την τεχνητή νοημοσύνη

Στη διεθνή συζήτηση για τον μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμετέχει ο Πάνος Λελεδάκης, Founder

AIG Greece: Άμεση υποστήριξη σε περιστατικά κυβερνοασφάλειας μέσω του First Response

Στην έγκαιρη διαχείριση των κυβερνοκινδύνων εστιάζει η AIG Greece, αναδεικνύοντας τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης όταν υπάρχουν ενδείξεις ψηφιακής απειλής.

Η Designia Insurance Brokers κεντρικός χορηγός στο Leadership Summit της ΕΑΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Η αποτυχία ως αφετηρία μάθησης και εξέλιξης βρέθηκε στο επίκεντρο του Leadership Summit της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Insurance Europe: Ζητά ουσιαστική απλούστευση του Digital Omnibus

Την ανάγκη για ένα πιο συνεκτικό και λειτουργικό ευρωπαϊκό ψηφιακό πλαίσιο υπογραμμίζει η Insurance Europe, σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική θέση