back to top
28.8 C
Athens
Κυριακή 31 Μαΐου 2026

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ

του Βάιου Κρόκου

Την στήριξη που δικαιούται ως πληττόμενος κλάδος αναζητά ο κόσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω των έντονων οικονομικών πιέσεων που έχει φέρει ο COVID-19.

- Advertisement -

Μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σωματείων της χώρας την περίοδο του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν – έστω και πιο αργά – στα μέτρα στήριξης, μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα: Η διαχείριση απωλειών που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και η ανάπτυξη νέων εργασιών.

Για παράδειγμα, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η «νέα κανονικότητα» στις καθημερινές εργασίες ενός ασφαλιστή. Η επικοινωνία τόσο με τις εταιρείες όσο και με τους πελάτες δοκιμάζεται. Η διατήρηση του πελατολογίου και η νέα παραγωγή επίσης. Την ίδια ώρα επιτακτική είναι η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Εκτός ΕΣΠΑ οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Τάκη Μιχαλόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εντοπίσει δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεδομένου ότι η ΠΟΑΔ έγινε παραλήπτης επιστολών διαμαρτυρίας από σωματεία μέλη της ανά την Ελλάδα αναφορικά με προγράμματα ΕΣΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία και έχουν ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εισέπραξαν αρνητική απάντηση ως προς την ένταξη τους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα»

«Ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες, συνομιλήσαμε με Περιφέρειες και Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό, κ. Γ. Τσακίρη, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει στον κλάδο για χρηματοδότηση και στήριξη, εν μέσω πανδημίας.

«Η ΠΟΑΔ θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο την ένταξη των ΚΑΔ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας την συνεργασία και με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης για ένα θέμα που αφορά όλη την διαμεσολάβηση.», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

*Αργότερα σήμερα η ΠΟΑΔ έδωσε στην δημοσιότητα σχετική επιστολή προς τον γ.γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το ζήτημα αυτό: Επιστολή ΠΟΑΔ για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Ιδρύεται Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Χαλκιδική – Ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συλλογικής εκπροσώπησης του κλάδου στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΠΟΑΔ

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Τοζακίδης: Η ασφαλιστική αγορά, η ηγεσία και η γέφυρα Ελλάδας-Κύπρου

Ο ιδρυτής της Liberty Insurance Agents και Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων μιλά στο «IWtalks» και στον δημοσιογράφο Λ. Ρόδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Νησί ή… στεριά; Το κόστος γίνεται καθοριστικός παράγοντας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δείτε την πλήρη έρευνα του Pricefox, με αναλυτικούς πίνακες και συγκρίσεις ανά προορισμό

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Οι ολοκληρωμένες στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο του #dbfo26, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου από την ethosEVENTS 

Ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής: Αύξηση 3,5% στο πλήθος συμβολαίων, μείωση 24,2% στη μέση ζημία το 2025

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ συνέχισε για ακόμα μια χρονιά τη συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ