back to top
14.6 C
Athens
Κυριακή 3 Μαΐου 2026

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Ανάγκη να συμπεριληφθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ

του Βάιου Κρόκου

Την στήριξη που δικαιούται ως πληττόμενος κλάδος αναζητά ο κόσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω των έντονων οικονομικών πιέσεων που έχει φέρει ο COVID-19.

- Advertisement -

Μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σωματείων της χώρας την περίοδο του lockdown κατά την πρώτη φάση της πανδημίας με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν – έστω και πιο αργά – στα μέτρα στήριξης, μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται στον ορίζοντα: Η διαχείριση απωλειών που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και η ανάπτυξη νέων εργασιών.

Για παράδειγμα, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η «νέα κανονικότητα» στις καθημερινές εργασίες ενός ασφαλιστή. Η επικοινωνία τόσο με τις εταιρείες όσο και με τους πελάτες δοκιμάζεται. Η διατήρηση του πελατολογίου και η νέα παραγωγή επίσης. Την ίδια ώρα επιτακτική είναι η ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογία και ψηφιακά εργαλεία για τον σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Εκτός ΕΣΠΑ οι ΚΑΔ της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ), κ. Τάκη Μιχαλόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Έχουμε εντοπίσει δυστυχώς το πρόβλημα αυτό δεδομένου ότι η ΠΟΑΔ έγινε παραλήπτης επιστολών διαμαρτυρίας από σωματεία μέλη της ανά την Ελλάδα αναφορικά με προγράμματα ΕΣΠΑ που σχετίζονται με την πανδημία και έχουν ως στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εισέπραξαν αρνητική απάντηση ως προς την ένταξη τους, πρόκειται για ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα»

«Ασχοληθήκαμε με το θέμα, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες, συνομιλήσαμε με Περιφέρειες και Αντιπεριφερειάρχες, που έχουν ως αντικείμενο τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό, κ. Γ. Τσακίρη, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Όπως φαίνεται οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της Ειδικής Υπηρεσίας Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΥΚΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος, τονίζοντας την αναγκαιότητα που υπάρχει στον κλάδο για χρηματοδότηση και στήριξη, εν μέσω πανδημίας.

«Η ΠΟΑΔ θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με στόχο την ένταξη των ΚΑΔ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδιώκοντας την συνεργασία και με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης για ένα θέμα που αφορά όλη την διαμεσολάβηση.», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Τάκης Μιχαλόπουλος.

*Αργότερα σήμερα η ΠΟΑΔ έδωσε στην δημοσιότητα σχετική επιστολή προς τον γ.γ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το ζήτημα αυτό: Επιστολή ΠΟΑΔ για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Ο ΣΔΑΕ στο Money Show – «Το σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές»

Τι θα περιλαμβάνει η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/3 στο Hyatt Regency Thessaloniki

Η ΠΟΑΔ αναλαμβάνει εθνική πρωτοβουλία για την ασφαλιστική παιδεία

Συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας Γ. Παπαδομαρκάκη και κατάθεση υπομνήματος για ενίσχυση της οικονομικής-ασφαλιστικής γνώσης στη σχολική εκπαίδευση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυτή η πετρελαϊκή κρίση μάς υπενθυμίζει γιατί και πώς επενδύουμε

Δεν επενδύουμε παρά την αβεβαιότητα, αλλά εξαιτίας αυτής, γράφει ο Γ. Λαγαρίας, Chief Economist, Director, Forvis Mazars Financial Planning UK

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία: Από την πρόληψη στη θωράκιση μέσω της ασφάλισης

Το «μακάβριο ρεκόρ» των εργατικών ατυχημάτων και η επιτακτική ανάγκη για μια σύγχρονη κουλτούρα Αστικής Ευθύνης

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Κ. Χαραλαμπίδου: «Η ασφάλιση φορτίου δεν αρκεί για τον διαμεταφορέα»

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τον κλάδο των μεταφορών και των logistics φέρνει στο προσκήνιο η CEO και Partner της wedo.insure

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Anytime: Δυναμική είσοδος στη Ρουμανία με αιχμή το «no-surprise insurance»

Το «Insurance World» βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της εταιρείας στο Βουκουρέστι

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου σε μόνιμη, δυναμική τροχιά επιτυχίας

Η αναπτυξιακή πορεία της Επιθεώρησης, παράδειγμα επιτυχίας για όλη την εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής

6 οικονομικοί προορισμοί για last-minute τριήμερο Πρωτομαγιάς

Προτάσεις και συμβουλές από το Pricefox για μια απροβλημάτιστη απόδραση

Η Interamerican AI-Marketing Brand της Χρονιάς

Στ. Φαλκονάκης: «Για εμάς, το ΑΙ δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά ο καταλύτης που μετασχηματίζει ριζικά την εμπειρία του πελάτη»

Νέα έδρα για το insurancemarket, ίδια υπόσχεση

Τα καινούρια γραφεία σχεδιάστηκαν ώστε να υποστηρίζουν την αποστολή της πλατφόρμας: να μετατρέπει την περίπλοκη απόφαση σε σίγουρη