Συνάντηση Δ. Σπυράκου και ΕΑΕΕ για το ν/σ σχετικά με τη διαφάνεια

Με τους εκπροσώπους της ΕΑΕΕ συναντάται σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, κ. Δ. Σπυράκος, προκειμένου να συζητήσουν τις πρώτες παρατηρήσεις της Ένωσης επί του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στις ασφαλιστικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πλευρά των ασφαλιστικών αναμένεται να επιμείνει ιδιαίτερα στο θέμα, που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Δ. Σπυράκου να παρέμβει νομοθετικά για την τιμολόγηση των προγραμμάτων υγείας.

Οι ασφαλιστές έχουν δηλώσει εξ΄αρχής ότι δεν είναι ορθό να υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα αυτό, καθότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν τεχνικά να δεσμευτούν για την τιμολόγηση στον κλάδο υγείας σε βάθος εικοσαετίας. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Δ. Σπυράκος για το θέμα αυτό φέρεται να μην είναι ακόμα έτοιμος. 

Εξάλλου, όπως αναφέρουν πηγές του iw, ο ίδιος σήμερα θέλει να συζητήσει με τους ασφαλιστές μία σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν στο νομοσχέδιο και όχι τη διαφάνεια στον κλάδο υγείας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πρόθεση του κ. Σπυράκου είναι μετά τις γιορτές να προγραμματίσει και δεύτερη συνάντηση, ώστε να συζητήσει το νομοσχέδιο στο σύνολο του, που τελικά θα έχει πάρει και την τελική του μορφή.