Το κατηγορητήριο του Π.Ψωμιάδη

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που στοιχειοθετεί τις διαδρομές και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια, Παύλο Ψωμιάδη, που απολογείται σήμερα. Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο  περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ο Παύλος Ψωμιάδης και η οικογένειά του αξιοποιούσε προσωπικές εταιρείες για να μεταφέρει ποσά που αντλούσε από την Ασπίς Κάπιταλ. 

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το πόρισμα, είχαν τοποθετηθεί σταδιακά από το 2004 ως το 2009 σε προσωπικούς λογαριασμούς του ίδιου του Παύλου Ψωμιάδη ή σε εταιρείες – φαντάσματα που διατηρούσε ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του.

Συνολικά από το 2004 ως και τον Σεπτέμβριο του 2009 χρήματα των ασφαλισμένων και των επενδυτών μεταφέρονταν αργά και μεθοδικά από την εταιρεία Ασπίς Κάπιταλ σε λογαριασμούς του Παύλου Ψωμιάδη ή επενδύονταν σε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας που κατείχαν εταιρείες προσωπικών του συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, το 2004 πήγαν σε λογαριασμούς του Παύλου Ψωμιάδη, 10 εκατ. ευρώ από χρήματα ασφαλισμένων και επενδυτών, το 2005 34 εκατ. ευρώ, το 2006 16 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 το ποσό ανήλθε σε 33 εκατ. ευρώ για να φθάσει το 2008 τα 41εκατ. ευρώ και συνολικά να αγγίξει τα 110 εκατομμύρια.

Εκτός από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν μεταφερθεί παράνομα από εταιρείες του ομίλου Ασπίς σε άλλες εταιρείες που διατηρούσαν ο ίδιος ο Παύλος Ψωμιάδης, η σύζυγός του και η κόρη του που μετείχαν στις διοικήσεις τους.

Οι εταιρείες αυτές που δεν είχαν καμμία ουσιαστική δραστηριότητα κατείχαν ακίνητα τεράστιας αξίας και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι εταιρείες «Δωροτεχνογραφική Α.Ε» , «Κυβέλη Αστικές Ενημερώσεις Α.Ε» «Time A.E» και άλλες.