back to top
26.2 C
Athens
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026

Προτάσεις για ασφάλιση και εκτιμήσεις για την νέα σεζόν

του Βάιου Κρόκου

Αν ο σχεδιασμός για έναν ασφαλιστή ήταν σε εποχιακή βάση θα μπορούσε τώρα να πείσει για τα οφέλη συνταξιοδοτικού – αποταμιευτικού προγράμματος ή να μιλήσει για έναν “κουμπαρά” που θα αποτελούσε έναν ισχυρό σύμμαχο για τις μελλοντικές σπουδές ενός μαθητή που θα πρωτοπάει σχολείο αυτές τις μέρες. Όλα αυτά σε συνθήκες…κανονικότητας.

- Advertisement -

Το φετινό Φθινόπωρο βέβαια είναι εντελώς διαφορετικό. Η οικονομία βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, η ασφαλιστική αγορά όπως και άλλοι κλάδοι αρκούνται σε “αμυντικές κινήσεις” περικοπής κόστους όπου είναι εφικτό ή προσανατολίζονται σε στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο καινοτόμες και ψηφιακές λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνηθίζεται να ακούγεται στο εμπόριο και την αγορά, όλα κρίνονται από την αγοραστική δύναμη. Στην περίπτωση μας μάλλον “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”, λένε οι πιο απαισιόδοξοι.

- Advertisement -

Είναι αλήθεια πως οι ισχυρές πιέσεις της ύφεσης του προηγούμενου τριμήνου θα είναι ορατές από τώρα και ως το τέλος του έτους, γεγονός που θα επιτείνει τις πιέσεις όσον αφορά την ζήτηση σε όλα τα επίπεδα.

Στον αντίποδα, όσον αφορά την παραγωγή, θετικά ήταν τα σημάδια σε συμβόλαια υγείας και συνταξιοδοτικά προγράμματα καθώς υπήρξε ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου. Online πωλήσεις και digital κανάλια καταγράφουν επίσης ένα θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι που αναφέρουν πως η ραγδαία άνοδος της τηλεργασίας φέρνει στο επίκεντρο την ανάγκη για – επιπλέον- συγκεκριμένες καλύψεις: Για παράδειγμα, η ασφάλιση έναντι κυβερνοαπειλών (cyber insurance) κρίνεται επιτακτική. Η αύξηση των επιθέσεων εν μέσω lockdown ήταν ραγδαία και παρόμοιες είναι οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η κατοικία τείνει να γίνει για πολλούς πλέον ο χώρος στον οποίον κανείς σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του, ιδιαίτερα αν μιλάμε για συνθήκες τηλεργασίας 8-10 ωρών τουλάχιστον. Οι ανάγκες και οι κίνδυνοι πολλοί. Ακόμα περισσότερο ίσως πλέον για ασφάλιση περιεχομένου.

Η “σεζόν” ξεκινά με ιδιαίτερη διστακτικότητα, σημειώνουν στελέχη της αγοράς στο IW. Ωστόσο οι στόχοι πωλήσεων παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί, παρόλο που δεν είναι επιτεύξιμοι αντικειμενικά, τονίζουν.

…και το τελευταίο ευρώ μετράει πλέον σημαντικά!

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

Σταθερή ανάπτυξη και υψηλή φερεγγυότητα στην ασφαλιστική αγορά – Έντονη παρουσία ευρωπαϊκών εταιρειών

Μια ασφαλιστική αγορά με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια αλλά και έντονη συγκέντρωση αποτυπώνεται στην Ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζα

Πολιτική Προστασία: Το στοίχημα για την ασφάλιση

Η αναφορά του αρμόδιου υπουργείου για επένδυση σε ανθρώπους, εκπαίδευση, τεχνολογία, υποδομές δεν αποτυπώνει απλώς έναν σχεδιασμό έργων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θ. Μυλωνάς: International institutional investment management and pension funds

Ομιλία του Επικεφαλής Wealth Management, Eurobank, και CEO, Eurobank Private Bank Luxembourg στο #ocin26

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Η Λένα Κουκόσια Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύων

Ν. Μακρόπουλος: Ισχυροποιούμε την ηγετική ομάδα στελεχών, ενισχύουμε το όραμα για πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο ΣΕΣΑΕ προσκαλεί στην ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση της ασφαλιστικής αγοράς

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Golf Prive της Γλυφάδας – Έως τις 26 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Η Generali μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη δύναμη της μουσικής και στο φετινό Release Athens Festival

«Δέκα χρόνια μουσικής. Εκατόν σαράντα χρόνια εμπιστοσύνης. Ένα μουσικό κάλεσμα για να ζήσουμε τις στιγμές όπως τις θέλουμε»

Ελλάδα 2030: Ανθεκτικότητα, αποταμίευση και το μέλλον των συντάξεων και της ανάπτυξης

Fireside Chat του Π. Αντωνόπουλου, Alpha Asset Management, ΕΘΕ, με τον Π. Καπόπουλο, Alpha Bank, στο πλαίσιο του #ocin26

FIFA World Cup 2026: Οι φοβερές, άγνωστες απειλές του κόσμου που αυξάνονται καθημερινά

Με 48 ομάδες να παίζουν 104 αγώνες σε 6 εβδομάδες και 16 πόλεις, το Μουντιάλ συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό κινδύνων που αυξάνεται καθημερινά