Μαζικές περικοπές στη Lloyds Βanking Group

Στην περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας προχωρά η Lloyds Βanking Group όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκησή της.

Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian η Lloyds θα περικόψει 865 θέσεις σε όλη την έκταση της Βρετανίας, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, έχοντας δεχθεί πλήγμα στα οικονομικά της ελέω covid-19.

H διοίκηση ανέφερε ακόμη ότι θα υλοποιήσει  σχέδια για την απλούστευση συγκεκριμένων τμημάτων της, προσθέτοντας ότι το πληγέν προσωπικό θα αποχωρήσει τον Νοέμβριο το νωρίτερο. Θα δημιουργηθούν επίσης 226 νέα πόστα, κάτι που σημαίνει ότι η καθαρή μείωση ανέρχεται σε 639 θέσεις εργασίας, από το συνολικό εργατικό δυναμικό των 65.000 υπαλλήλων.

Εκπρόσωπος της Lloyds δήλωσε: «Όταν ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο, αναστείλαμε όλες τις προγραμματισμένες διαρθρωτικές αλλαγές και αναλάβαμε μια σειρά δεσμεύσεων προς τους συναδέλφους μας. Μεταξύ άλλων μεριμνήσαμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.Έτσι συνεχίσαμε να αμείβουμε πλήρως τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες εργασίας τους καιδεσμευτήκαμε πως οποιοσδήποτε τοποθετηθεί σε καθεστώς απόλυσης δεν θα αποχωρήσει από την ομάδα πριν από τον Οκτώβριο”.

Οι εργατικές ενώσεις τάχθηκαν κατά των περικοπών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*