Παρουσίαση του δεύτερου απολογισμού ΕΚΕ από την Interamerican

Τον δεύτερο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με έτος αναφοράς το 2009, εξέδωσε η Interamerican προκειμένου να ενημερωθούν οι συμμέτοχοι της Εταιρείας, αλλά και για να αναπτυχθεί σχετικός διάλογος μαζί τους. Ο Απολογισμός παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του CSR Reporting Forum 2010, που οργανώθηκε στις 30 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με κεντρικό θέμα την Πιστοποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η δεύτερη Έκθεση Υπευθυνότητας της Interamerican πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό άλμα προόδου κατά τους δείκτες αειφορίας του GRI-G3, καθώς από το επίπεδο C της πρώτης έκδοσης για το 2008 βρέθηκε στο επίπεδο Β+. 

Στη φετινή έκθεση αναπτύσσονται τα επιτεύγματα, οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της Εταιρείας στους τομείς της διακυβέρνησης και της οικονομίας, της αγοράς και των πελατών, του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των εργαζομένων, με έμφαση στην έμπρακτη ενσωμάτωση της ΕΚΕ στη στρατηγική της Interamerican σε όλους του προαναφερθέντες τομείς. Ο Απολογισμός είναι διασφαλισμένος από ανεξάρτητο φορέα στα κεφάλαια για την εταιρική διακυβέρνηση και το ανθρώπινο δυναμικό.

O Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ INTERAMERICAN, παραλαμβάνει από τον Κων. Σοφούλη, ομότιμο καθηγητή και τ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το βραβείο για τον αξιολογηθέντα Απολογισμό ΕΚΕ της ΕταιρείαςΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Απολογισμών ΕΚΕ 2009, για ένα σύνολο 38 συνολικά Απολογισμών που εκδόθηκαν φέτος στην Ελλάδα. 

Απονεμήθηκαν 6 βραβεία και 7 έπαινοι με κριτήριο την επίδοση των εταιρειών στο περιεχόμενο των Απολογισμών και ειδικότερα τη βαθμολογία που προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων κάθε Απολογισμού, με βάση τις Οδηγίες του Προτύπου Αναφοράς Global Reporting Initiative (GRI – G3). 

Ο Απολογισμός ΕΚΕ της Interamerican μεταξύ των κορυφαίων, ισοβαθμώντας στην τρίτη θέση με τους Απολογισμούς του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών και της Coca Cola Hellenic. Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η εταιρεία ΤΙΤΑΝ και το δεύτερο μοιράστηκαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Vodafone.

Κατά την παρουσίαση του Απολογισμού, ο Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τόνισε ότι «η Interamerican απαντά με την εταιρική υπευθυνότητα στις προκλήσεις της οικονομικής ύφεσης, προτάσσοντας έμπρακτα και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες τη θωράκιση της ποιότητας ζωής, την προστασία της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντος, τη διαφάνεια, το όφελος των ασφαλισμένων της, τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των ανθρώπων της». 

Όπως παρατήρησε ο κ. Ρούντος, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη του καταναλωτή αποτελούν σήμερα το διακύβευμα για την περαιτέρω πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και η Interamerican, με τεκμήριο τον Απολογισμό ΕΚΕ, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.