Σεμινάρια για τη «Βελτίωση παραγωγικών αποτελεσμάτων σε περιβάλλον κρίσης»

Τη δυνατότητα συμμετοχής σε πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά σεμινάρια έδωσε η Money Conferences, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Insurance Money Conference 2010. Ειδικότερα στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) διοργάνωσε τρία δίωρα σεμινάρια με κεντρικό θέμα τη βελτίωση των παραγωγικών αποτελεσμάτων σε περιβάλλον κρίσης:

1.Σύγχρονα εργαλεία τεχνολογικής αιχμής

Παναγιώτης Κατσαϊδώνης, Γενικός Διευθυντής της PK Data Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων είναι ένας από τους παράγοντες που απασχόλησε το πρώτο δίωρο με εισηγητές τον κ. Παναγιώτη Κατσαϊδώνη, Γενικό Διευθυντή της PK Data και τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων.

Τα σύγχρονα εργαλεία τεχνολογικής αιχμής για υποστήριξη του ασφαλιστικού επαγγέλματος είναι μια διαρκής ανάγκη για όλους τους επαγγελματίες του χώρου μας. Η εφαρμογή και τα οφέλη των μηχανογραφικών εργαλείων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε ένα οικονομικό περιβάλλον κρίσης.

2.Συμπεριφορική ανάλυση – αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού
Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, που απασχόλησε τη δεύτερη παρουσίαση του Ε.Ι.Α.Σ. με εισηγήτρια την κα Βίκυ Σταυροπούλου, Σύμβουλο και Εκπαιδεύτρια.

Η αναγνώριση και οι επιπτώσεις των συμπεριφορικών προφίλ, καθώς και η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των ομάδων κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των ακροατών. Αβίαστα από όλη την παρουσίαση έβγαινε το συμπέρασμα ότι είναι ανάγκη για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας να καλλιεργήσουμε περισσότερο ανθεκτικές συμπεριφορές στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης.

3.Αποτελεσματική διαχείριση πελατολογίου
Μετά τη σύγχρονη τεχνολογία και τη συμπεριφορική ανάλυση, σειρά είχε η ανάπτυξη του επαγγελματισμού του Έλληνα Διαμεσολαβητή. Μεγάλος αριθμός συνέδρων παρακολούθησε την τρίτη κατά σειρά παρουσίαση του Ε.Ι.Α.Σ. που αφορούσε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου.
Ένα νέο για την Ελλάδα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της LIMRA παρουσίασε ο Υπεύθυνος Διοίκησης του ΕΙΑΣ, κ. Σπύρος Λευθεριώτης. Η αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου κάθε Ασφαλιστικού Συμβούλου ήταν το κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε την παρουσίαση.

Το πέρασμα δηλαδή από τη λογική του πωλητή Ασφαλιστικών Προϊόντων στη φιλοσοφία του Συμβούλου. Στόχοι του προγράμματος ήταν η ανάλυση της επιχειρηματικής παραγωγικότητας, ο εντοπισμός δηλαδή αγορών που πρέπει να στοχεύσουμε, οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις και το ενδεδειγμένο σύστημα παρακολούθησης της καθημερινής δραστηριότητας.
Ο σωστός προσδιορισμός του πελάτη, η σχέση μας μαζί του, η σπουδαιότητα αναγνώρισης των αναγκών του, η σύνδεση των αναγκών του με τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Αναλύθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία επιτυχίας ενός Συμβούλου Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, τόσο σε γνώσεις όσο και σε στοιχεία των συμβουλευτικών δεξιοτήτων. Το ενδιαφέρον των παρισταμένων επικεντρώθηκε σε όλα εκείνα τα στοιχεία-κλειδιά που προωθούν την ανάπτυξη μακρόχρονων σχέσεων με τους πελάτες .