Δύο παράγοντες θα ορίσουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Δεν είναι η εξέλιξη του αριθμού των νέων κρουσμάτων ο κύριος παράγοντας, που θα καθορίσει αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο βασικός παράγοντας είναι άλλος: η επιστροφή της πλειοψηφίας των μαθητών στη βάση τους.

Γι’ αυτό εδώ και μέρες η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει απευθύνει έκκληση στις οικογένειες των μαθητών να επιστρέψουν εγκαίρως και να εφαρμόσουν ένα είδος οικειοθελούς καραντίνας πριν ανοίξουν τα σχολεία. Το ίδιο έχει πράξει και για τους φοιτητές, καλώντας τους να βρεθούν το ταχύτερο δυνατόν στην έδρα του πανεπιστημίου.

Όλα τα τελευταία δεδομένα θα εξεταστούν τη Δευτέρα σε ειδική τηλεδιάσκεψη για το θέμα, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας. Κεντρικό θέμα στην τηλεδιάσκεψη θα είναι φυσικά οι εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τα δεδομένα από την τροχαία και το λιμενικό, προκειμένου να εκτιμηθεί αν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των αδειούχων στη βάση τους.

Η εικόνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι χθες το βράδυ από την κίνηση στα δύο μεγάλα εθνικά δίκτυα είναι ότι μεγάλο μέρος των πολιτών  δεν έχουν επιστρέψει στη βάση τους. Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν αποκλείεται να μετατεθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς κατά μία εβδομάδα. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

διαβάστε αναλυτικά: virus.com.gr