Αναλυτική Τεχνολογία Πρόβλεψης από την SPSS

Η SPSS ασχολείται με λογισμικό και υπηρεσίες στο χώρο των Predictive Analytics. Η Αναλυτική Τεχνολογία Πρόβλεψης (Predictive Analytics) μελετά τα επιχειρηματικά δεδομένα με τη χρήση της στατιστικής, προκειμένου να κατανοηθούν οι συμπεριφορές του παρελθόντος και βάσει αυτών να προβλεφθεί το μέλλον, με στόχο πάντα τη μεγιστοποίηση της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας. 

Τα  εργαλεία ανάλυσης δεδομένων της SPSS είναι οι οικογένειες προϊόντων Statistics και Modeling, τα οποία βοηθούν σημαντικά στην προσέλκυση νέων πελατών αλλά και στη διατήρηση των «καλών» υφιστάμενων πελατών. Επιπλέον, μειώνουν το κόστος διαχείρισης των απαιτήσεων και βελτιώνουν την εσωτερική  αποτελεσματικότητα της επιχείρησης. 

Οι συγκεκριμένες λύσεις χρησιμοποιούνται στην υλοποίηση της εφαρμογής Solvency αναδεικνύοντας τις περιπτώσεις απάτης, που συχνά ξεφεύγουν από τους παραδοσιακούς ελέγχους. 

Η λύση «IBM SPSS Decision Management for Claims» παρέχει τη δυνατότητα στα στελέχη, που χειρίζονται τις διεκδικήσεις αποζημιώσεων να «τρέχουν» σενάρια, με συνέπεια να μπορούν να «ζυγίζουν» τους πιθανούς κινδύνους απάτης σε σχέση με τα κέρδη αποδοτικότητας. Τέλος, η εταιρεία παρέχει και λύσεις που αφορούν σε συλλογή δεδομένων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου.

Οι λύσεις της SPSS πετυχαίνουν:
– Ακριβέστερη τμηματοποίηση πελατολογίου
– Ελαχιστοποίηση του κόστους προσέλκυσης νέων καλών πελατών
– Γρήγορη ανάπτυξη του υφιστάμενου πελάτη
– Διατήρηση του κερδοφόρου πελάτη
– Βελτιστοποίηση της  διαδικασίας διαχείρισης των αξιώσεων των πελατών