Σύγχρονα προγράμματα ασφαλιστικού λογισμικού από την ECOSOFT

Η Ecosoft Α.Ε. ιδρύθηκε από στελέχη του χώρου της πληροφορικής, των συμβούλων επιχειρήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών, με πολυετή πείρα σε ανάλογες θέσεις. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει προϊόντα λογισμικού, τα οποία θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. 

Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε το καινοτόμο πακέτο λογισμικού ECO_IFRS_PACK, το οποίο αφορά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και υποστηρίζει τη δεδομένη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των ΔΛΠ και ΕΛΠ.  

Το ECO_IFRS_PACK απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους ή δραστηριότητας και περιλαμβάνει μία σειρά από εφαρμογές, που έχουν αναπτυχθεί σε σύγχρονη τεχνολογία και είναι απολύτως συμβατές με κάθε  ERP, οι οποίες είναι: 
1. IFRS_Business_Prime (μετατροπή ΕΛΠ σε ΔΛΠ)
2. IFRS_Business_Master (ενοποίηση εταιρειών ομίλων)
3. IFRS_Notes_Solutions (έκδοση σημειώσεων)
4. IFRS_Cash_Flow (ταμειακές ροές)
5. IFRS_Press_Print (δημοσίευση στον τύπο)

Επιπρόσθετα η εταιρεία έχει αναπτύξει το πακέτο λογισμικού ECO_BACKOFFICE_REGISTRY, το οποίο υποστηρίζει ηλεκτρονική αρχειοθέτηση σε ποικίλες δραστηριότητες της επιχείρησης, όπως αρχείο πρωτοκόλλου, αλληλογραφίας, προσωπικού, συμβάσεων, ζημιών. 

Επιπλέον η εταιρεία έχει αναπτύξει web application για ασφαλιστικά πρακτορεία, η οποία εκτός από την παρουσίαση του πρακτορείου παρέχει στο δίκτυο των συνεργαζόμενων ασφαλιστών και πελατών τη δυνατότητα παρακολούθησης παραγωγής και καταχώρησης αίτησης ασφάλισης. 

Η Ecosoft Α.Ε. έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη νέου λογισμικού σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο, τις διαδικασίες λειτουργίας των εταιρειών και την διαχείριση κινδύνων (auditing and risk management system), το οποίο θα είναι έτοιμο το 1ο τρίμηνο του 2001, και θα επιλύει ένα σύνολο θεμάτων, που επιβάλλονται από τη Solvency II.